האם דיקטטוקרה ימנית (כולל משפטית) עדיפה על דיקטטורה שמאלית?
מאי 11, 2016
כל הדיבורים האלה על "מלחמת אזרחים", שמצידה ה"ריגשי" (במילעיל) היא גם "מלחמת אחים", ומצידה המעשי היא מוליכה לצמד המילים המיירא "הפיכה צבאית", החלו לעורר בי תחושה עזה ומתגברת של דז'ה-ווי. זה הוליך אותי למסע אחורה בזמן, מהלך שבע שנים, לאביב של שנת 2016,תקופת ימי הזיכרון וימי העצמאות המתקרבים אלינו, כמו תמיד בקצב שאינו ניתן לעצירה.
מה שהניע בזמנו את המהלך , היו זכרונותיו של גנרל אחד שאז היה סגן הרמטכ"ל. לא הזכרונות של הגנרל עצמו יש לומר, היו אלה; שכן הוא טרם נולד בתקופה שבה החליט משום מה "להיזכר". היו אלה זכרונותיו מספרי היסטוריה שאולי קרא, מסרטים שאולי ראה ואולי מקומיקס שבהם עיין בילדותו. ואת ה"זכרונות" יד-שניה האלה הוא הפעיל כדי לגנות את הצבא הישראלי הממשי, שבו שירת בתפקיד מנהיגותי בכיר ביותר, כדי להאשים את פקודיו ואגב כך את מפקדיו, מדינתו ועמו, בזוועות שמקומן לא יכירן בחברה אנושית סבירה, ועוד כזאת המותקפת ללא הרף ומכל עבר מזה דורות, על ידי אויבים בנפש, שטופי שנאה גזענית עזה וצמאי דם שרואים בקורבנותיהם המיועדים, חייליו-פקודיו ובנוי עמו של הגנרליסימו, דוגמיות של תת-אדם, מסוג של "צאצאי חזירים וקופים" בכל דרשה חגיגית במסגדיהם, בכל סעיף חשוב באמנות הפוליטיות אשר להם וכמובן בחומר הלימודים שהם מרביצים בנוער האומלל ובצעירים הנבוכים שלהם, שאותם הם מלמדים שטוב מותם מחייהם.
כך שאולי לא פלא, שבבחירות האחרונות, נפל הגנרל שלנו שדוד ומשוסע על החרב המושחזת של אחוז החסימה, שעליה הוא נפל ככלי אין עוד חפץ בו.
מהפכה צבאית אמיתית: הצבא היודו-נאצי נגד "המפלצת"
ובינתיים לא נראה שהגנרל יאיר גולן הבין את הרמז. הוא בשלו.
ואיך כל זה שייך ל"הפיכה הצבאית" שלאחרונה טיפסה על המדרגות המעוקלות והסולמות הרעועים של סדר היום שלנו?
או.
כי זמן קצר לאחר אותה "התבטעות" של האלוף בעל הפלפלים והזכרונות, שלא עברה בשקט, משום צד , קפץ בעיתון "הארץ" (זה המחבב מאוד מסיבותיו שלו את ההשוואות של יהודים, במיוחד במדינתם, אל הגדולים שבפושעי המלחמה בפרט והפושעים נגד האנושות בכלל) פרשן אחד בכיר משלהם, לענייני ביטחון ופרבריהם,שקפץ על "האנים החושבים פתוח, עם כותרת -מתנה מיוחדת ליום העצמאות דאז:
"לקראת מהפכה צבאית"!
בררר. לא פחות.
האיש, תחזיקו חזק, גם קורא לבצע הפיכה צבאית בישראל, וגם מודיע שהיא עומדת להתחולל! גם נואם באוזני צמרת הצבא וגם תובע ממנה, למעשה, לבצע הפיכה!
כמו שהיה נהוג בדרום אמריקה ובעוד מקומות!
(והכל באשמת ביבי! כך טוען המחבר.
כבר אז.
לא אחלה מתנה ליום העצמאות שלנו, מתנה שהקדימה את זמנה? ספק נבואה, ספק איחול?
קבלו את צבי בראל:
"השואה (כלומר, המהלך שהחל בעקבות נאוום הזכרונות המזויף של סגן הרמטכ"ל) עומדת לחולל מהפכה צבאית בישראל."
וזה בכלל לא סוד מבחינת הנוגעים בדבר! למשל מבחינת ראש הממשלה:
"הוא (בנימין נתניהו) שומע היטב את הבעבוע, שמעיד על כך שלממונים על ביטחון המדינה נמאס מן הקרקס שהוא מנהל. הם רואים עצמם אחראים למה שיקרה במדינה אם לא יעצרו אותו ואת חבר מרעיו בזמן."
וגם:
"הנהגת הצבא תצטרך להחליט מה הוא האיום האולטימטיבי על ביטחונה וקיומה של המדינה: אלפי טילים ופלסטינים סכינאים, או ממשלה שמהנדסת ציבור להיהפך למפלצת שמאיימת לטרוף את ערכי היסוד של הדמוקרטיה הישראלית."
ג'ורג' הקדוש ומלחמתו במפלצת: במקרה של ג'ורג' הקדוש זה דרקון. במקרה של בראל הקדוש מדובר בעמישראל. (ציור מהוויקיפדיה) עם ישראל, בעיני הבראל ועדתו, הוא מפלתצת מאיימת. מאיימת עליו, מאיימת על צמרתהצהא הנאורה, על הדמוקרטיה ובכלל.
העם הוא מפלצת מסוכנת.
כלומר, יש מימד של דחיפות!
חושו אחים חושו!
המפלצת מאיימת לטרוף את הדמוקרטיה!
ומיהי המפלצת?
ומה הדחיפות?
בראל:
"הצבא אינו צריך לכבוש את הכנסת או את משרד ראש הממשלה ואת תחנות הטלוויזיה כדי לחולל את המהפכה. ה"עם" עדיין אתו. אבל איזנקוט(אז רמטכ"ל), גולן ואפילו יעלון (בוגי, אז שר הביטחון) אינם יכולים להיות בטוחים כמה זמן יישאר "העם" עם הצבא." (המרכאות ל"עם" במקור)
הכל ברור? המפלצת היא "העם". זאת אומרת, אותו ציבור של אנשים, אזרחי ישראל, שקובע בקולותיו ביום הבחירות מי יהיה ראש הממשלה ומי יהיו שריו והח"כים – העם הזה, הוא-הוא ה"מפלצת שמאיימת לטרוף את ערכי היסוד של הדמוקרטיה הישראלית."
"העם" הנ"ל עלול לנטוש את "הצבא" – החברים של בראל, שלהם הוא ממליץ לפעול לאלתר, לפני שיהיה מאוחר.
כבר ידוע ש"העם" (מבחינת בראל ודומיו, מציבור "האנשים החושבים פתוח"), הוא אספסוף של בהמות, בבונים שמשתטחים על קברים, אנשים ואזרחים מסוג ב'. לא האנשים המתאימים, לא מהצבע הנכון, לא מהמפלגות הראויות ולא מהדת של בראל וחבריו (כנסיית הסכל).
ובראל שלנו מציע שצה"ל שלנו יקום ויציל את "העם" המפגר שלנו מידי עצמו.
כדאי לזכור שבראל ו"האנשים החושבים" מזמן מבינים ש"המפלצת" הזאת, "העם" – כבר לא איתם.
ולכן, מזה שנים, הם עסוקים במלחמה נגד המפלצת (אך בעצם לטובתה!) – ממש ג'ורג' הקדוש בריבוע – עם עזרה מן החוץ.
אחד הג'ורג'ים הקדושים קורא לפלשתינים לרצוח יהודים בכל דרך, כי זו זכותם וחובתם. ג'ורג'ים קדושים אחרים קוראים לעמי העולם ולמדינותיו להטיל חרם על מדינתם ועמם. ויש עוד ג'ורג'ים קדושים עם רעיונות מעולים.
מה לא יעשו החבר'ה הדמוקרטים האלה כדי להציל אותנו מידי עצמנו ומידי הדמוקרטיה.
*****
והנה הגענו לקטע הסיום של המאמר, שהופך את המהפכה הצבאית הוודאית והמומלצת של בראל על פיה.
בראל לא חיכה, כמו גיבורו, האלוף גולן, שמישהו בחלונות הגבוהים יסביר לו מאיפה משתין הדג, ויאלץ אותו לפרסם "הבהרה" ההופכת על פניו את נאומו החשוב, או מאמרו החשוב.
בתור ותיק ב"הארץ", בראל יודע לעשות את הפליק-פלאק בכוחות עצמו, ולספק את ההבהרה אפילו מיד:
"מהפכה או הפיכה צבאית הם סופה של כל דמוקרטיה…"
(פתאום, להציל את הדמוקרטיה מידי המפלצת העממית, כבר לא נראה רעיון כל-כך טוב)
…אלא שלא הצבא יהיה זה שיגרום למהפכה
(פתאום זו לא מהפכה צבאית פרופר)
"אם תתחולל"
("אם"? מאיפה התקף הספקנות הזה, אחרי שכבר הודיעו לנו בוודאות, במשפט הראשון של המאמר, שהמהפכה "עומדת" להתחולל?)
ההנהגה הפוליטית שדוחפת עכשיו את הצבא למקום שבו עליו להתגונן על נפשו ועל ערכיו, היא שתחולל את המהפכה הצבאית היהודית הראשונה…
("אולי"? שוב גל של ספיקות? הלכה המהפכה הסימפטית, הלכה הוודאות המהפכנית.)
נעלמה התקווה בת שנות השעתיים?
האם ניתן בכלל לחולל הפיכה צבאית באמצעות גנרלים חדורי מוטיבציה לא לקבל את תוצאות הבחירות, אך חסרי חיילים שיצייתו להוראותיהם?
ידוע שרוב הדרג הלוחם, לפחות עד דרגת סרן, הם אנשי פריפריה / מסורתים ודתיים / נוטים לצד הימני של הפילוג הפוליטי בישראל. (ראה גם התפלגות קולות המצביעים לכנסת במעטפות הכפולות של צה'ל). הסיכוי שיצייתו לפקודות מפקדיהם לאסור (או להרוג) את ראשי הקואליציה הנוכחית נתפס בעיני כזניח.
מכאן שהאיום במהפכה צבאית נתפס בעיני כאיום באקדח ללא כדורים חיים.
אהבתיאהבתי
קמיליה, גם בתורכיה החיילים היו מהפריפריה בהפיכה נגד ארדואן צייתו וחטפו מכות מהעם המסומם. במהפכה צבאית המפקדים מאיימים באיום פיזי על חיילים שרגילים לציית, עליהם ועל משפחותיהם, הם יורים בכמה חילים והשאר פוחדים שלא לציית או לההביע דעה, זה כבר קורה. זה בהחלט אפשרי אצלנו, מה אנחנו שונים מכלל העמים? זה גם נעשה במצב שהחילים כבר לא יודעים במה להאמין. הם רוצים שמישהו יקח אחריות ויסיים את המהומה. האם האמנת שהציבור יהיה מאורגן בהפגנות בהקף כזה? האם האמנת בחוסר ההגיון ובחוסר היכולת להידבר עם הצד השני אצלנו? אנחנו נמצאים בהפיכה כעת. יש איזה גוף שהצליח להשתלט על הציבור ודוחף אותו לערער בסמכויותיה של ממשלה נבחרת.
אהבתיאהבתי
לגוסטב,
כתבת:
1. " … האם האמנת שהציבור יהיה מאורגן בהפגנות בהקף כזה? האם האמנת בחוסר ההגיון ובחוסר היכולת להידבר עם הצד השני אצלנו? …"
———–
מודה שלא האמנתי.
תמיד הנחתי שהמוני בני אדם מתנהגים כעדר משולהב אם, ורק אם, מדובר בחסרי השכלה, טיפשים ונבערים. רצוי גם מאוד צעירים, שקל יחסית להלהיבם ולסחוף אותם.
אך סביבתי ומשפחתי מלאה במדקלמי סיסמאות ההפחדה של המוחים, שאני יודעת בוודאות שהם אנשים בוגרים ושקולים, אינטליגנטים ובעלי השכלה גבוהה וחשיבה ביקורתית. כאלו שתמיד הנחתי, כמובן מאליו, שהם חסינים לחלוטין מהאיום להפוך לחלק מהמון משולהב מדקלם סיסמאות.
לקח לי גם לא מעט זמן להשלים עם כך שאין כל טעם לנסות לנהל אתם שיח שקול שנצמד לעובדות ולהסקות לוגיות.
אך לעולם גם לא הערכתי שלרשות המוחים כנגד הממשלה יעמדו עשרות מיליוני שקלים, בכל שבוע ושבוע, למסעות פרסום והנעת המונים.
מסעות פרסום שהם כנראה הרבה יותר אפקטיבים בהנעת המונים ושטיפת מוחם, מכפי שאי פעם הערכתי.
כספים אלו כנראה מחייבים כיסים הרבה יותר עמוקים מאלו שיש למספר מיליונרים פרטים שמעוניינים להפיל את שלטון נתניהו ולהחליפו.
אני משערת, אם כי ללא הוכחות, שהנסיון להפיל את השלטון בישראל כולל ממשלות זרות וגופים על לאומיים.
מעריכה שבזאת אנו פחות דומים לתורכיה, ויותר דומים למדינות דרום אמריקה. מדינות שידוע שלא פעם ה CIA הצליח להחליף בהן את השלטונות שלא מצאו חן בעיניו בשליטי בובה נוחים צייתנים. כלומר שאנו בסכנה להפוך לרפובליקת בננות, למרות שכמעט אין אצלנו כמעט בננות. או למדינות אפריקה שהאיחוד האירופי, ובעיקר צרפת, מקדמים בהן את ערכיהם ומטרותיהם. לרוב על חשבון טובת האוכלוסייה של אותן מדינות.
אהבתיאהבתי
2.. " בתורכיה החיילים היו מהפריפריה בהפיכה נגד ארדואן צייתו וחטפו מכות מהעם המסומם. במהפכה צבאית המפקדים מאיימים באיום פיזי על חיילים שרגילים לציית, עליהם ועל משפחותיהם, הם יורים בכמה חילים והשאר פוחדים שלא לציית או לההביע דעה, זה כבר קורה. זה בהחלט אפשרי אצלנו, מה אנחנו שונים מכלל העמים? זה גם נעשה במצב שהחילים כבר לא יודעים במה להאמין. הם רוצים שמישהו יקח אחריות ויסיים את המהומה …"
————-
אני נוטה להאמין שבאופן כללי, יהודים אינם מצטיינים בצייתנותם. אפילו אם מדובר על בני 18 שגדלו בפריפריה. על אחת כמה וכמה – בוגרי מכינות קדם צבאיות ובני הציונות הדתית, שרקדו אתמול בבקו'ם בהתלהבות ביום גיוסם ליחידות לוחמות.
אני מאוד מתקשה להאמין שהיו מתחילים לציית למפקד שירה למוות (או איים לירות בדם קר) באחד מחבריהם. אפילו איני מסוגלת לדמיין את התגובה הצפויה למי שיאיים לפגוע בבני משפחותיהם. אני מעריכה שתגובת הנגד תהיה חזקה יותר מכל מה שיכלו לדמיין המפקדים המאיימים.
מצד שני, כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת,
האירועים האחרונים רק מוכיחים את קוצר הבנתי ומגבלות דמיוני.
אהבתיאהבתי
אז התברר, כמו בלא מעט מקרים אחרים, שלא תמיד (בהמעטה), מה ש"ידוע" לפעילים בתקשורת, ב"אקדמיה" ועוד, במיוחד אם הם עטויים ב"ווישפול ט'ינקינג" מוצק ומוטה, ידוע גם למושאי המחקרים והסקרים שלהם.עובדה שחלרק גדול מהם מתיר לעצמו יותר ממה שה"מומחים" מרשים.
אהבתיאהבתי
נסיון להסביר את חוסר היכולת לתקשר עם המוני המפגינים ולשכנעם בטיעונים רציונלים.
טענה שבני האדם, מטבעם, פגיעים להיפנוזה, לפסיכוזת המונים ולההפכות לאספסוף.
אחרי 1,000 חזרות על מנטרות כגון "דיקטטורה", "הנאשם נתניהו", "המהפכה המשטרית", "בושה" וכד' – האנשים מתהפנטים.
הפגיעות גבוהה במיוחד בקרב אנשים החשים בדידות קיומית, חרדה, תסכול וזעם. מאוד נפוץ בעולם המודרני, בעיקר בקרב המחזיקים בתפיסת עולם מטריאליסטית – רציונלית (להבדיל מתפיסת עולם דתית). נמצא של 40% מהאוכלוסיה אין אפילו מערכת יחסים משמעותית אחת!
מכאן שעצם היציאה התכופה להפגנות היא טקס, שממלא את חייהם במשמעות ומקטין את תחושות הניכור, הזעם והפחד שלהם.
נטען שמספיק ש 30% מהאוכלוסייה יפלו לפסיכוזת ההמונים בכדי ליצור שינויים חברתים. כמו במהפכה האיראנית נגד השאח והעלאת האייתולות.
חשוב שלפחות 5% יעמדו מנגד, וישמיעו שוב ושוב ושוב מסרים הפוכים למסרים ההיפנוטים. הם יכולים לסייע למנוע מפסיכוזת ההמונים להחריף.
סה'כ סרטון מפחיד! אבל אולי מספק הסבר, ולו חלקי, למה שאנו רואים מול עייננו
אהבתיאהבתי
מה שנראה לי, קמיליה וגוסטב, שבעיקר לא האמנתם שבין מצביעיו של המלך נתניהו יש כה רבים, שהלכו ואיבד את אמונתם בהוד מלכותו, ככל שהוסרו מעליו פריטי לבוש נוספים, המגלים את קלונו ברבים בלי אפשרות לתרץ. כגון חוק המתנות. כגון מעללי בנו. כגון התנהגותו כלפי שר הביטחון שזה עתה מינה בעצמו, ועוד כמה וכמה אברים שזכ להצנעה חלקית לפחות ולא עוד. וכמו כן היו רבים ביניהם בעלי השקפות לאומיות ענייניות וזכות, שלא האמינו בקשר ההכרחי בין לאומיות אמיתית ובין שחיתות מופגנת כל כך, או שלטון יחיד. זאת, מכל מקום מגלים סקרי הדעות הנערכים חדשות
יש לבקרים בין מצדדי ומתנגדי המחנות השונים בציבור. והנה, בין דיירי הפריפריות ונידחי "ישראל השניה" ואפילו חרדים ומתנחלים יש כאלה, שבגאווה וללא תחפושת מצטרפים אל אחיהםמהעבר השני, ונראה שיש רוב גדול לאלה שאינם קונים את "הרפורמה" של הביביזם הקיצוני כתיקון לדמוקרטיה הישראלית, אלא להיפך, אבוי
אהבתיאהבתי