דילוג לתוכן

מה עשו לענבים שלנו

יולי 15, 2021

ענבים עכשיו: מתיקות של מלפפון+

מרוב געגועי למתוק-מתוק הזה, קניתי לי היום בשוק  מה שמוכרים שם תחת השם הזה, ענבים. מכיוון שזו היתה לי הפעם הראשונה השנה, ליקטתי משלושה סוגים – השחורים, הירוקים והרוזה. להפתעתי, דווקא השחורים היו החמוצים מכולם, הירוקים התבררו כסתם בלורות קשוחות בעלות מעטה עבה ומבריק ותוכן מימי וחסר טעם. הסבירים יותר (לא בהרבה) היו הרוזה, שהיו קצת יותר עסיסיים ומתיקותם הגיעה למלפפונים+.

לא אגיד שהופתעתי. כבר המון שנים שאורכה של עונת הענבים שלי כאורך עונתם של ענבי המוסקט, כי איתו מהנדסי הפרי והירק לא מעיזים להתבחבש, כדי שלא יהיה להם עסק עם יצרני היין והצימוקים, שענבים אמיתיים ולא איזה חפץ מהונדס הם הלחם והחמאה שלהם כחומר גלם, שבלעדיו אין להם (ולנו) מוצר.

ולמה שאר הענבים הם כאלה? כי עיקר עניינם של מהנדסי הפרי והירק אינו טובתו של הצרכן – שיפור טעמים וגיוונם, למשל.

המהנדסים עובדים בעיקר בשרות היצרנים והסוחרים, שמה שהכי מעניין אותם הם הנראות שמוכרת, ואורך חיי המדף של הפרי שחוסך בלאי.

ולצורך זה, עוסקים המהנדסים בעיקר בשיפור הנראות, לפעמים בהגברת הריח (למשל בתות השדה) ובחיזוק ההגנה. שני צרכים שמביאים אותנו לענבים שנחתו אצלי היום,  עם  קליפה מושלמת, מבריקה ועבה – ולעזאזל עם הטעם. הטעם נופל קורבן לטובת צרכים אחרים, חשובים יותר.

ככה זה כשחזירון העליון שולט בכל, וסנג'ריו אומרים אמן ועושים מה שמצופה מהם.

המסחרה הופכת עיקר העיקרים. במקרה הזה   הקליפה החיצונית התפלה למדי, על חשבון התוכן שהופך על הדרך הזאת תפל מאודגם הוא.

על בואם של ענבי המוסקט תגיע הודעה נפרדת.

From → כללי

להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: