דילוג לתוכן

לראש השנה: עוגת סולת ותפוחים

ספטמבר 18, 2020

מאפיהו

אני אוהב עוגות סולת. אוהב בסבוסה בנוסח הפלשתיני, אבל אוהב  יותר  את האוויריריות היחסית של הסיפרי הטוניסאי.  פעם היה לי עסק קטן למאפים, וכמה שהיה קטן, הצלחתי להעסיק בו, בו זמנית,  שני עובדים ששמם היה אלון כהן. אחד מהם אפה לי פעם ספרי שעד היום אני זוכר. טרפתי אותה תוך יומיים כמעט לגמרי לבדי. אולי השארתי פרוסה לאופה ופרוסה לחברתו וצפצפתי על המבטים  הנזעמים שנעצו בי, מרוב שהיתה טובה.

אז לזכר אותה עוגה הנה מתכון לסיפרי-תפוחים.

העוגה:

החומרים לתבנית 26 או לתבנית 25X22 (פנימי):

250 גרם קמח לבן.

250 גרם סולת חיטה.

1 כוס סוכר.

כף קינמון,  שליש כפית ציפורן, רבע כפית  אגוז מוסקט מגורד או טחון, רבע כפית הל טחון. כפית גרידת תפוז או לימון.

שקית אבקת אפיה.

מערבבים היטב את כל היבשים ומוסיפים:

4 ביצים.

כוס שמן.

כוס דבש או ריבה או כוס מיץ תפוזים או כוס רסק תפוחים או כל מיץ או רסק של פרי בנפח של כוס.

בוחשים עד…

View original post 329 מילים נוספות

From → כללי

להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

<span>%d</span> בלוגרים אהבו את זה: