דילוג לתוכן

טיפ/ מחיר הדובדבנים בשוק ירד ל-20 ש"ח לקילו, וכדאי למיין

יוני 12, 2019

דובדבנים נמנים על סוגי הפרי שלא שיחקו להם הרבה עם הגנטיקה, והם באים באשכולות קטנים. וכך יוצא שבכל קילוגרם דובדבנים שנקנה, יש פרי עם גיוון של רמות הבשלה ( כמו גם סוגי ענבים שלא עברו במכון הוולקני, להאחדת תקופת ההבשלה של האשכול, כמו מוסקט, נניח)


מה שמחייב קצת עבודת הכנה, כדי ליהנות מאכילת פרי מתוק, עסיסי וטעים. אין פה פטנטים. צריך להתגבר על העצלות ולעבוד קצת, אבל זה שווה.

אז ככה: ראשית, שטיפה הגונה וקפדנית, כי הדובדוב מרוסס בכבדות (ראשית נפטרים  מהבררה. אחר כך מציפים את הקערה עם הפרי ומרוקנים שלוש פעמים, ועוד דקה או שתיים במסננת מתחת למים זורמים) .

ואז לוקחים את הקילו, עם שלוש קערות, דואגים לאור גדול, וממיינים לפי רמת הבשלות, פשוט לפי הצבע. מה יותר כהה – יותר בשל. אני עושה את זה מול החדשות בטלוויזיה, כשבדרך כלל יש הרבה יותר מה לשמוע, מאשר מה לראות. כמובן שמהבררה כדאי להיפטר עוד לפני השטיפה. כשמסתיים המיון, מכסים את הקערות, מניחים את מספר 2 ומספר 3 בעומק המקרר, שנא יבשילו הדובדבנים בזמנם החופשי, ומתפננים על קערה מס. 1 הכהה-בשלה בקידמת הבמה.

From → טיפ, מטבח

2 תגובות
  1. קמיליה permalink

    אך סביר שאתה יודע שעכשיו זו גם עונת תותי העץ. האדומים והלבנים.
    אני מנחשת שגם בשכונת מגוריך ( הדר חיפה?) יש עצי תות המחכים מדי בוקר וערב לקוטפים.
    אפס שקלים לקילו ( למרות שנדיר למצוא בבת אחת אפילו 100 גרם תותים בשלים) + הזדמנות לתרגול חביב של כפיפות גו ומתיחות

    Liked by 1 person

  2. אכן, בהדר יש עץ מפואר בחצר נטושה ליד צביר של תחנות אוטובוס בסמוך לקולנוע "מאי" המנוח, אבל בגלל ריבוי התנועה במקום, טרם יצא לי לטעום ממנו. תמיד מקדימים אותי.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: