דילוג לתוכן

טיפ/ מלונים לא מתוקים במקום מלפפונים מפוטרים בסלט הירקות

אוגוסט 5, 2018

אגלה כאן בסוד, שארוחת הבוקר הקבועה שלי מורכבת ממיני פרי. וצר לי לדווח, הארוחה הזאת התייקרה מאוד השנה. למשל הענבים. אני צורך רק ענבי מוסקט, ולפעמים, אם אני מוצא, מאוחר יותר בעונה, סולטנינה. כל השאר בעיני בלורות צבעוניות, פרי בקושי מתוק, בקושי עסיסי, עם קליפה מאתגרת שדומה יותר לקליפת אגוז מאשר לקליפת פרי הגפן.
ושימו לב, שמפרסמים את הזנים האלה תוך התפארות במה שאין בהם: חרצנים. ביג דיל. אפשר לחשוב שחרצני ענב הם רעל עכברים מסוכן.

והנה, ענבי המוסקט נמכרים עכשיו בשוק במחירים שבין 10 ל-12 ש"ח הקילו – פי שניים ויותר ממחירם בעונה הזאת אשתקד – בין 4 ל-6 ש"ח. אני חושש לחשוב על המחיר שנאלצים לשלם על הענב הזה במרכולים או בחנויות הירק השכונתיות, מוסדות שאיני מתקרב אליהם (גם בגלל הניאון).

עונת המלפפונים: הטובים והמפוטרים

הלאה: המלונים הסבירים – ואין הרבה כאלה השנה, נמכרים בשוק במחירים של 6 ש"ח – עליית מחירים של 50% לעומת מחירם בתקופה הזאת אשתקד.

מקרה כזה קרה גם לבננות: 7.80 ש"ח לקילו כפי שראיתי לאחרונה. בשנה שעברה לא עלה מחירם בתקופה המקבילה על 6 ש"ח לקילו.

ולא מדובר רק במיני הפרי. עכשיו שיאה של עונת התירס, והמחירים מתחילים ב-6 ש"ח לקילו, לעומת 4 ש"ח בשנה שעברה. ואם לא די בכך, לרוב אני מוצא או תירס מתוק, שאני לא אוהב (אם אני רוצה לאכול מתוק, אני מעדיף תמרים) או תירס סיבי, לא טעים ומעצבן.

ממה נובעת השתוללות המחירים הזאת? התרצנים יביאו מלא תרוצים, אבל לדעתי, פשוט עושים עלינו קומבינה, כי יכולים.

אליך, כחלון.

ועכשיו למלפפונים. פעם, כשהיה לי עסק של מזון בשוק הכרמל ("מאפיהו"), והייתי קונה מלפפונים לסלט, יצא לי שם בשוק כ"שובר המלפפונים". וזה למה, כי באותה תקופה, חלק ניכר מהמלפפונים היו נגועים בפטריה. הפטריה, כמנהגן של בנות מינה, נהגה למצוץ מהירק את הסוכר שבו, לרוקן אותו מטעמיו, ולהותיר שכבה לבנה עצית וחסרת טעם – וזו הפטריה עצמה. אפשר לזהות את המלפפונים הנגועים בקלות אם שוברים אותם ומביאים הצצה: השכבה הלבנה מופיעה או במרכז הירק, או להיפך – בהיקף, ממש מתחת לקליפה. וסימן נוסף: המון חורים זעירים, שבהם מצטבר גז דו-תחמוצת הפחמן, המופק בשעה שהפטריות מעכלות את הסוכר לטובתן (ועל התהליך הזה מבוססים השמפניה והלחם, אבל מבחינת המלפפונים מדובר באסון)
המלפפונים המפוטרים האלה כמעט שנעלמו באמצע העשור הקודם, אבל השנה, אבוי, מצאתי אותם שוב בהמוניהם.
אז קבלו טיפ. מכיוון שמחד, רבים מהמלונים השנה, שכבר הזכרתי לעיל, לא ממש מתוקים, ומזכירים הרבה יותר סוג של ירק מאשר סוג של פרי;
ומכיוון שרבים מהמלפפונים השנה, כפי שטענתי עכשיו, הם יותר פטריות ממלפפונים וטעמם ממש לא משהו –
מצאתי את עצמי משתמש במלונים, במקום במלפפונים, לצורכי סלט הירקות, המהווה חלק חשוב של ארוחת הערב שלי.
ברור שיש בכך אפילו הגיון קולינארי וגסטרונומי, שהרי המלון והמלפפון כאחד הם בני משפחת הדלועיים. וגם טעמם, כשהמלון אינו ממש מתוק, די דומה.
בצילום הנספח, תוכלו לראות את ההבדל הברור שבין מלפפונים תקינים וסבירים, ובין מלפפונים מנפגעי הפטריה. אגב, כשאני מגיע הביתה ומתברר לי שנפלתי בפח (כי לא עלה על דעתי לשבור ולבדוק), אני פשוט זורק אותם ישר לפח, ומיד מחפש במקרר את המלון הקרוב. ואל תחשבו אפילו להחמיץ את  המלפפונים המפוטרים האלה. סתם תזרקו לפח גם חומץ, מלח, עלי דפנה, שום וכו'.

התגובות סגורות.

%d בלוגרים אהבו את זה: