דילוג לתוכן

חומוס תלפיות של ערן בשוק בחיפה: ההרצה נגמרה

יוני 13, 2018

לפני כמה שבועות סיפרתי שחברי ערן פתח את חומוס תלפיות, בלב השוק החיפאי הידוע, ועכשיו הבשורה היא שתקופת ההרצה הסתיימה. הרבה יותר מהר ממה שלקח לתאגיד השידור "כאן". אולי בגלל שהתאגיד משולם מהמיסים שלנו, וערן לא. התפריט התגבש, יש עובדים, ולא נותר אלא להכנס בשערי המקום הממוזג, ללגום מים מסוננים ומצוננים (חינם), ולהעיף עין בתפריט. מנות של חומוס, חלקו מבושל ברוטב ירקות (26 ש"ח) וחלקו בציר בשר (27 ש"ח) ויש גם מנות קטנות יותר ב-19 ש"ח.

ערן, הצלחת והחומוס: סלים בפינה, מים קרים, ריח תבשילים ורעב בריא

 

העבר המטבחי של ערן כולל כמה מסעדות וביניהן המסעדה "נמסטה" שהיתה בבעלותו בתל-אביב. הוא גם היה הטבח של "קפה ביאליק" בחיפה. את החומוס מבשל ערן מגרגירים בולגריים. והחומוס עשיר בטחינה, והמנה מוגשת עם טחינה, גרגירי חומוס או פול ברוטב, מיץ לימון, שמן זית ותבלינים כבקשתך, זיתים וחמוצים של הבית. כל זה עם פיתות מהוואדי.

יש גם מנות של פול הודי ומשאוושה,  שקשוקה וירקות אנטי-פסטי בתנור. יש תוספות מעולות כמו תפוחי אדמה בנוסח הום-פרייז, אורז עם בורגול וכמובן סלטי ירקות. יש סחוג צובט מתוצרת הבית, ולמי שאוהב בשר ממתינות נקניקיות צ'וריסוס עסיסיות ונקניקיות מרגז חריפות.

וכדי להשיב את הנפש יש לימונדה מרעננת, יש תה צמחים חם וקר, יש טורקי-בוץ קטן ולסיום גם עוגת סולת מעולה. בחורף, לכשיגיע, יהיו גם מרקים.

בקיצור: להניח את סלי הקניות הריקים (לפני) או המלאים ׁ(אחרי הקניות) בפינה,  למזוג, אפשר בשירות עצמי, כוס מים קרים, להתבשם מריחות הבישולים הבאים טוב באף, להיכנס לקצב בעזרת המוסיקה (ערן מומחה בתחום), לעיין בתפריט, להתייעץ עם השף, ויאללה, בתאבון, לנגב.

חומוס תלפיות שוכן ברחו' סירקין 38, שזה כמה מטרים אחרי הכניסה לשוק המקורה, במורד, אחרי חנות הדגים. פתוח בימים שני עד לחמישי בין עשר בבוקר לשבע בערב, ובימי שישי מתשע ועד לשעה לפני כניסת השבת. ערן מקפיד על כשרות אבל לא על תעודה מהרבנות.

 

 

From → טיפ, מטבח

התגובות סגורות.

<span>%d</span> בלוגרים אהבו את זה: