דילוג לתוכן

טיפ/ היזהרו מלחם מקומח

אוקטובר 2, 2017

מי לא נתקל בחנויות ואפילו המפונפנות ביותר, בלחם שקרומו מקומח יפה. סגנון כפרי, אלק.
ובכן, היזהרו לכם מהיעני כפרי הזה. לעתים קרובות מאוד (מדי), טובלים האופים את הלחם בקמח כדי להחביא מתחת לשטיח הלבנבן בעייה קשה: קרום חרוך עד שרוף, שחור במקור.
רק זאת לדעת, שביס בקרום מפוחם שכזה, מבחינת הקיבה האנושית, כמוהו כעישון של כמה עשרות סיגריות, ואף אחד בדעה צלולה לא צריך אצלו בבטן ביס כזה.
הסיבה לכך שהאופים מגיעים לתוצאה המביכה הזאת – קרום מפוחם, מקורה בניסיונות לחסוך בזמן ובמקום, שאינם מוציאים זה את זה. קרום שרוף נוצר כתוצאה מאפיה בחום גבוה מדי, וגם כתוצאה מכך שאופים חלק מהכיכרות קרוב מדי למקור החום בתחתית או בחלק העליון של התנור.
אז מה עושים כשנתקלים בלחם כזה מאוחר מדי, כשהוא כבר בבית? לוקחים סכין חדה, אפשר משורית, ומסירים בזהירות (על האצבעות) את הפחם בצורת קרום. בשום אופן לא לאכול, גם אם זה נראה או זכור כטעים. מדובר ברעל מסוכן.

From → טיפ, מטבח

התגובות סגורות.

<span>%d</span> בלוגרים אהבו את זה: