דילוג לתוכן

טיפ/מטבח/ איך מבשלים תירס

יוני 10, 2017

 עונת התירס בעיצומה, ולכן תזכורת מיולי 2013

מאפיהו

תירס הוא אחד מסוגי הדגן החביבים עלי ביותר. בעונתו – מהאביב עד החורף – לא עובר עלי יום ללא תירס. המחיר סביר (אם כי לא מדובר במזון זול: מחיר הירק בשוק הוא אמנם בסביבות 4 ש"ח לק"ג, אך יש להביא בחשבון כי הקלח הבלתי אכיל מהווה כמעט חצי מהמשקל. אגב, פעם, כשעוד נהגתי לעשן הכנתי מהקלחים – לצינורית השתמשתי בקני סוף – מקטרות מדליקות, שהקנו לחומרי העישון טעמי-משנה מעולים).

ובכן, לאור תכיפות השימוש, החלטתי להעביר את בישול התירס לפסים מדעיים יותר.  בדקתי באינטרנט ובספרים, וגיליתי שמספר השיטות המוצעות לבישול התירס אינו נופל בהרבה ממגוון השיטות להכנת אורז, וכל מי שמתמצא טיפה בגסטרונומיה יודע שזה הרבה מאוד.

DSCF5897

לבסוף החלטתי להתמקד בשתיים משיטות הבישול המינימליסטיות ביותר, מתוך הנחה שבישול-חסר תמיד אפשר לתקן, בשעה שבישול יתר הוא חסר תקנה.

אז לקחתי שני קלחים מאותו גודל ומאותו שדה (לא כמו בצילום המצורף פה), וניסיתי את שתי השיטות המינימליסטיות ביותר במקביל, כדי שהטעימה הכפולה תהיה…

View original post 379 מילים נוספות

From → כללי

התגובות סגורות.

%d בלוגרים אהבו את זה: