Skip to content

מטבח/ שומר בתנור

ינואר 24, 2017

יש המון שומר עכשיו בשוק, למי שמחבב את טעמו האניסטי של הירק המלבב הזה, במחירים שנעים בין 2 ל-5 שקלים. אז הנה מה שאפשר לעשות עם קצת יותר מ-1 ק"ג שומר, ועוד בצל אחד בינוני וכמו כן 1 פלפל גמבה ותבלינים, תוך 35 עד 40 דקות בתנור.

ראשית נפטרים משאריות הגבעולים הירוקים המקשטים את השומר מלמעלה. אם יש קצת עלעלים ריחניים אפשר לשמור. החלק החיצוני של השומר קצת סיבי, ולכן מקלפים בסכין (אין צורך להיפטר מכל העלים החיצוניים), ופורסים לאורך פרוסות דקות, שכל אחת מהן חוצים באמצע. אם קניתם קצת יותר מקילו תישארו אחרי המבצע הזה עם 1 ק"ג.

שומר בתנור: עד שמתחיל להשחים

שומר בתנור: עד שמתחיל להשחים

לשומר הפרוס מוסיפים בצל פרוס בצורה דומה ורצועות גמבה לא דקיקות במיוחד.

ועכשיו מכינים את המשרה, בערך כוס ורבע של נוזל: בערך שני שלישים מזה שמן – תירס או חמניות וגם קצת שמן זית.  והיתר כמויות שוות של יין חצי יבש, לבן או או אדום, קצת חומץ או מיץ לימון ומים. המים זה אה-לה-איטליאנו, כדי למנוע חריכה מהירה. מי שאוהב מאוד את הטעם האניסטי, יכול לשלב במשרה קצת ערק או מקבילים מהניכר, כמו אוזו, ריקאר או פרנו, כי באפיה מאבד השומר חלק ניכר מהארומה האניסטית שלו.

ועכשיו לתיבלונים: מלח ומעט סוכר לפי הטעם, וקמצוצים של אורגנו, קצח, קצת ג'ינג'ר, פפריקה, וזרעי הל, כמון וכוסברה טחונים. ואפשר גם שום כתוש. בוחשים היטב ומוזגים על הירקות הנתונים בקערה גדולה, שאותם מנערים עד שיתכסו היטב בנוזל. בדרך כלל נשאר מעט נוזל, שאותו מסננים ושומרים. מפזרים באופן שווה על פני נייר האפיה שבתבנית.

את התבנית – הכמויות פה מתאימות לתבנית של 36X36 ס"מ – מכניסים למסילה האמצעית בתנור המחומם ל-200 מעלות. אחרי 20 דקות של אפיה, בוחשים קצת ומחליפים את כיווני התבנית לעוד רבע שעה עד עשרים דקות, עד שהירקות מתחילים להשחים בשוליים. אוכלים חם מהתנור, או קצת פושר, וגם קר זה אחלה.

בנוזל שנותר מהמשרה משתמשים כרוטב לירק האפוי, או סתם כרוטב לסלטים. טעים מאוד גם בתוספת טחינה גולמית.

מודעות פרסומת

From → טיפ, מטבח

להגיב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: