Skip to content

מטבח/ מרק אפונה חורפי+בונוס: ניגוב ירקרק משגע

דצמבר 3, 2016

והנה פוסט רביעי העולה מחדש לרגל חגיגות ה-1000. הפעם, לכבוד החורף שסוף סוף הגיע, מתכון למרק אפונה+ניגוב מינואר 2013. הערה: המחירים נכונים לתקופת הפרסום המקורית, אבל להערכתי לא חלה התייקרות ממשית מאז ברוב המרכיבים.

מאפיהו

האמת היא שכל המרקים הולכים טוב עם חורף, אפילו מרק יוגורט קר, אם דווקא רוצים. ואף על פי כן יש כאלה ששווים יותר. אז הנה, בלי פרסומת נוספת – ישר לעניין – מרק אפונה כמו שצריך, בלי קיצורים והנחות:

כמויות והכנות:

(רשימת המצרכים ומחיריהם בסוף המתכון)

בגלל זמן הבישול הארוך, לא כדאי להתעסק עם כמות של פחות מחצי קילו אפונה יבשה (המחיר בשוק: 7-8 ש"ח לקילו). אותה יש לברור: שופכים את כל הכמות על לוח השולחן במרחק מה מהשוליים, מתיישבים עם קערה על הברכיים ומתחילים להשיט לכיוון הקערה את האפונים, כשהעיניים וקצות האצבעות בולשים אחרי כל צורה, צבע או מרקם יוצאי דופן.  הסכנה העיקרית: אבנים קטנטנות. אך יש גם כל מיני חרולים וחלקי צמח אחרים שעלולים להקלע למקום. אחרי השלב הזה יש לשטוף היטב, כי האפונה היבשה צוברת המון אדמה. מציפים במים ומסננים כמה פעמים, עד שהמים מאבדים כל עכירות. במים האחרונים האלה משרים את האפונה כמה שעות (הערה: אם…

View original post 766 מילים נוספות

מודעות פרסומת

From → כללי

3 תגובות
  1. אילן permalink

    ראיתי שפירסמת מאמר על כתישת שום אז יש לי רעיון בשבילך. אני כותש שום עם הכותש של איקאה. מכניס את שם השום עם הקליפה. כותש. מוציא את הקליפה ושם עוד אחד. ככה לא עובדים קשה. הרעיון טוב רק אם כותשים שום ולא אם רוצים שום קצוץ כמובן 😊

    אהבתי

  2. קמיליה permalink

    מרק אפונה יבשה משתפר משמעותית כשמוסיפים לו משהו מעושן: עצמות מרק מעושנות, קוביות נקניק מעושן או קבנוס וכדומה.
    הכי טעים, אבל גם הכי יקר, שוק אווז מעושן. מוסיפים את כל חלקי העור, העצם והשומן לבצל המטגן בתחילת הדרך. חלק מקוביות הבשר למרק המתבשל לאיטו, וחלק שומרים בצד לקישוט המנה ליד או במקום החמציצים.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: