Skip to content

טיפ/ חליטה אולטימטיבית, זוטא לבנה ומרווה

אפריל 23, 2015
מרווה מימין, זוטא משמאל, כמויות (בערך) לליטר, וקנקן לחליטה.

מרווה מימין, זוטא משמאל, כמויות (בערך) לליטר, וקנקן לחליטה.

את ידידי המנוח דאדא ואת חברו הטוב, ע.  יבל"א  כבר הזכרתי כמה פעמים בבלוג, בדרך כלל אפרופו המטבח וסביבותיו או אמנות הסיפור. עד היום אני נוהג לראות משחקי כדורגל בטלוויזיה של ע., וכמעט תמיד אני מתכבד בחליטה המיוחדת של התה שהוא מכין לנו בהפסקת המשחק,. חליטה שהיא מורשת של דאדא.

מכיוון שהצלחתי להשיג בשוק בערב החג צרור של זוטא לבנה טריה, ויש לי מרווה בשפע מהטיולים בוואדיות של הכרמל, העזתי והכנתי את החליטה בעצמי, ויצא מוצלח ביותר. לדעתי מעטות כמוה לטיב, לריח ולטעם, אז הנה המתכון:

מרתיחים 1 ליטר מים,  מכניסים לקנקן החליטה כמה גבעולים מעולעלים של זוטא לבנה וכמות שווה של גבעולי מרווה, מוזגים לקנקן את המים מיד עם רתיחתם. בוחשים היטב ומכסים. ממתינים כ-10 דקות לפני השתייה. מי שאוהב יכול להמתיק קלות. אני, שממתיק בסטיביה, הוספתי אותה מלכתחילה לחליטה. מומלץ מאוד.

מודעות פרסומת

From → טיפ, מטבח

התגובות סגורות.

%d בלוגרים אהבו את זה: