Skip to content

טיפ/ איך מנקים פמוטים וחנוכיות מחלב נרות (שעווה)

אוקטובר 1, 2014

עקרות בית דוסיות מסונרות ומשובסות מבין קוראותי בטח ינודו לי בלגלוג בעוון הפוסט הזה. אבל על סמך מדגם קטן ומקרי שערכתי, נראה שמצד שני אזכה לתודות מצד קהלים מנוסים פחות. במשך שנים הסרתי את השעווה (חלב) מפמוטים וחנוכיות בעזרת סכין, ואחר כך בשטיפה במים חמים. עבודת פרך, למי שמכיר, וגם מסוכנת לא פעם לאצבעות הידיים. כל זה עד שנפלתי לאחרונה על השכל. מים רותחים פותרים את הבעיה בקלות. ניסיתי גם שיטה אחרת שעשויה לסייע בתהליך – הקפאה בפריזר – אבל כמו שהפריזר שלי נראה, קשה למצוא בו מקום לחנוכיה או לפמוטים רציניים, ושיטת ההקפאה גם כך יעילה פחות וממושכת בהרבה.

ובכן, ככה עושים את זה: מרתיחים כמות מים על פי מספר הפמוטים הזקוקים לניקוי. אוחזים בקצה הפמוט ומוזגים עליו את המים הרותחים בזהירות (כך שלא יגרמו לנו לכוויות), מעל לכלי קיבול גדול, מתכתי או מחרס, כזה שמים חמים מאוד לא יזיקו לו.

המים הרותחים ממיסים את השעווה במהירות הבזק.

בשום אופן לא להטביל את הפמוטים במים הרותחים: ריכוזי השעווה מומסים,  אך חלק ממנה נצמד מיד כציפוי דק לשטח פני הפמוט. אם יש גושים גדולים של שעווה בסמוך לתושבת הנר ובתוכה, אפשר להטביל רק את האזור הזה לזמן קצר במים הרותחים ולהוציא מיד כשהחלב משתחרר, וזה קורה מהר מאוד.

אחרי הניקוי מניחים למים הספוגים בשעווה לנוח עד שהיא צפה ומתגבשת כציפוי דק בצד העליון של הקערה או הסיר. שוברים את הציפוי ומסננים. משליכים לאשפה את שאריות השעווה ונפטרים מהמים.

מודעות פרסומת

From → טיפ

2 תגובות
  1. מנחמי בן-ציון permalink

    מאפיהו,

    לי יש פטנט יותר טוב ,קנה מבער גז של מטבחים והמס את החלב

    מעל קערת מים .הכל בדקה .

    אהבתי

  2. בן ציון, יש לי בבית שלוש שיטות שונות להרתחת מים, לוקח בערך 3 דקות. למה לי מבער?

    אהבתי

התגובות סגורות.

%d בלוגרים אהבו את זה: