Skip to content

מטבח/ ארבע חלות שומשום קטנות

יולי 14, 2014

גם מי שמדיר עצמו מלחם ביומיום(מאוד מומלץ) יכול להרשות לעצמו חלונת לשבת. אז הנה מתכון לארבע חלות שומשום קטנות ומתקתקות במידה.

800 גרם קמח לבן
5 כפות סוכר
1 כף מלח
חצי כוס שמן תירס או חמניות (8 כפות)
שני שלישים של קוביה שמרים לחים או שני שלישים של שקית שמרית.
כ-330 מ"ל מים פושרים
100 גרם זרעי שומשום קלופים וקלויים.
1 ביצה.

חלות מזוגגות וזרויות שומשום קלוי (ואחת גם פרג)  לקראת התפחה שלישית

חלות מזוגגות וזרויות שומשום קלוי (ואחת גם פרג) לקראת התפחה שלישית

מנפים את הקמח ומשאירים קצת בצד ללישה. מוסיפים את המלח והסוכר ואחר כך את השמן והשמרים. את השמרים הלחים אפשר להתפיח עם מעט מים חמימים, קמח סוכר וטיפה מלח. שמרית מערבבים ישירות בתערובת הקמח, המלח והסוכר.

מוסיפים בזהירות את המים החמימים (בערך חמישית מים רותחים והיתר מי ברז. בחורף אפשר להגדיל מעט את המינון של המים הרותחים).

בוחשים היטב עד שכל הבצק נאסף לגוש.

לשים כ-10 דקות עם מינימום קמח נוסף ומניחים להתפחה ראשונה בקערה מכוסה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, בערך שעה.

טופחים על הבצק ומניחים לתפיחה שניה, 30 עד 40 דקות.

בינתיים קולים מעט את זרעי השומשום במחבת על להבה קטנה עם מעט מלח וסוכר. אין צורך בשמן. יש לבחוש לעתים קרובות, ולא להניח לשומשום להשחים יותר מדי כדי שלא יתפחם וישחיר באפיה.

20140707_000922

לקראת סופה של ההתפחה השניה מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. הכמות כאן מתאימה לארבע חלות מרווחות יפה בתבנית 35X35 ס"מ.

מחלקים את הבצק ל-4. כל רבע מחלקים לשלושה חלקים וצרים גלילים צרים וארוכים, כ-20 ס"מ או קצת יותר. שוזרים צמה ומניחים בתבנית באלכסון (ראו תצלום) חוזרים על הפעולה שלוש פעמים נוספות. מוסיפים לביצה בחושה בקערית מעט מי ברז ומברישים את פני החלות. זורים בנדיבות את זרעי השומשום ומברישים שוב בביצה (באחת החלות השתמשתי גם בפרג נוסף על השומשום)

מניחים להתפחה נוספת בתבנית מכוסה (למשל בתבנית אחרת הפוכה) כ-25 דקות. 10 דקות לפני תום ההתפחה מפעילים את התנור על 180 מעלות.

חלה מיני, מבט פנימה

חלה מיני, מבט פנימה

מניחים בתחתית התנור תבנית ריקה. כשהחלות תפוחות יפה והתנור חם מוזגים מים רותחים לתבנית שבתחתית התנור. את התבנית עם החלות משחילים למסילה המרכזית.

אופים 25 דקות, ואחר כך הופכים את התבנית – מה שהיה בפנים פונה החוצה – ואופים 10 דקות נוספות – במסילה התחתונה. אם החלות כבר שחומות היטב, מכסים בגיליון נייר אפיה את החלות מלמעלה בשעה שהן נאפות ל-10 הדקות הנוספות. החלות מוכנות כאשר התחתית אפוייה היטב ונענית יפה לתיפוף. מצננים על השיש.

תמחיר: קמח: 5 ש"ח, סוכר+מלח 1 ש"ח, שמן 2 ש"ח, שמרים 3 ש"ח, שומשום 1 ש"ח, ביצה 1 ש"ח, סה"כ 13 ש"ח ל-4 חלות קטנות במשקל כולל של 1.3 ק"ג.

מודעות פרסומת

From → מטבח

סגור לתגובות.

%d בלוגרים אהבו את זה: