Skip to content

מטבח/ פשטידת קישואים גבינתית

יוני 5, 2014

די מאוחר בצוהרי ערב החג עלה בדעתי שאין לי שום דבר גבינתי חוץ מעוגת גבינה (מתכון בפעם אחרת). כבר הייתי אחרי הקניות אז פשפשתי במקרר ומצאתי קצת

שני שלישים מהרביכה בתבנית ועליהם גבינה מלוחה מפוררת

שני שלישים מהרביכה בתבנית ועליהם גבינה מלוחה מפוררת


קישואים, קצת שמנת חמוצה, שאריות של בולגרית וביצים יש תמיד. אמי המנוחה נהגה להכין לראש השנה ולפסח קציצות קישואים שזכו להצלחה רבה, פעם עם פרורי לחם ופעם עם פרורי מצה, והיו מבוססות על טיגון ארוך על להבה מזערית במחבת משומן קלות, והחלטתי להסב את הרעיון לפשטידה גבינתית אפוייה.

DSCF6660

פשטידת קישואים: מה שנשאר, כ-2 ס"מ גובה, פני השטח מושחמים קלות

הכמות מתאימה לתבנית טוסטר-אובן 22X26 ס"מ (פנימי)

600 גרם קישואים מפומפמים גס.
2 ביצים.
3 כפות שמן.
2 כפות גדושות שמנת חמוצה (או קרוב לגביע).
כ-100 גרם גבינה לבנה מלוחה מסוג פטה או בולגרית.
בצל בינוני וכמות דומה של כרוב לבן מאודים בטיפה שמן עד שקיפות.
חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק.
2-4 כפות של פרורי מצה או פרורי לחם לספיגת עודפי הנוזלים.
תבלינים: מלח וטיפה סוכר, כמון וזרעי כוסברה טחונים, פפריקה מתוקה, מי שאוהב חריף – למה לא, ואפשר גם כף אבקת מרק במקום חלק מהמלח והתבלינים.
אפשר חצי כפית סודה לשתיה ו/או חצי כפית אבקת אפיה לאיוורור.

מחממים תנור ל-160 מעלות.
בוחשים היטב את כל החומרים חוץ מהגבינה המלוחה. הרביכה תריכה להיות נוזלית במקצת, בערך כמו לעוגה בחושה. מרפדים את התבנית לנייר אפיה ומוזגים שני שלישים מהרביכה על פני הטטח. מפוררים את הגבינה המלוחה על פני השטח, ובשליש הנוסף של הרביכה מכסים את הגבינה.
מכניסים לתנור חם, באמצע, ואופים כ-30 דקות, עד שפני השטח של הפשטידה משחימים קלות וקיסם יוצא יבש.
מתקבלת פשטידה מרהיבה בגובה של 2 ס"מ בערך.
מתאים להגשה מיד לאחר ההכנה עם ביצה קשה ויוגורט. אפשר גם להתייחס לפשטידה כאל חביתת ירק כרסתנית ולהכין כריכים. אפשר להקפיא, רצוי בפרוסות מוכנות להגשה.
חיסלתי בכוחות עצמי למעלה מחצי תבנית תוך יממה.

תמחיר במחירי השוק, מעוגל כלפי מעלה: קישואים: 3 ש"ח, ביצים: 2 ש"ח. שמן: 1 ש"ח. שמנת: 3 ש"ח. פרורי לחם או מצה: 1 ש"ח. גבינה מלחה: 3 ש"ח. תבלינים, אבקת אפיה ונייר אפייה: 2 ש"ח. סה"כ: 15 ש"ח.

מודעות פרסומת

From → מטבח

התגובות סגורות.

%d בלוגרים אהבו את זה: