Skip to content

טיפ/ טיול בסתלבט בנחל שופט ואיך מכינים משחת חרדל מהטבע

אפריל 10, 2014

תצלום0424
בתמונה למעלה מפלון וברכונת בנחל שופט. אם אתם בדרך מדרום לצפון או מצפון לדרום, או סתם מהסביבה, ומתאים לכם לערוך ארוחה קלילה או סתם הפסקה בחיק הטבע בלי להסתבך במסעות ארוכים ומפרכים כדי להגיע לעיקר, זה המקום. נכנסים למושבה יוקנעם, מחנים בצל בסוף הרחוב הראשי, הולכים לאורך הרחוב הפונה ימינה עד התחלת המסלול. סימני דרך: תעשיית בתי עץ ורעפים מימין, קיבוץ הזורע משמאל (יש גם חניון מוסדר צמוד לאתר, אבל אין לי מושג איך מגיעים אליו).
בהמשך שביל מעולה ועליה קלילה לאורך הנחל הזורם מעדנות, כולל מעיין, מפלים וברכות רדודות והמוני זולות לאורך הדרך. ספסלים ושולחנות עץ ואפילו הכנה למנגל. שביל נוח ביותר שחלקו סלול וחלקו מקורה עץ, כולל גשרוני עץ. ניחוח נהדר של עצי התאנה לאורך הדרך, שבדיוק עכשיו חונטים פגים. המון חרדל בכניסה ולאורך הדרך, פרגים, חמציצים, בבונג, פטל ועוד. באדיבות ר. וכלבתה נ., מדריכת הטיולים הכי גבוהה בצפון הארץ והדוברמנית הכי ידידותית לאדם ולסביבה בתולדות הגזע.

חרדל פורח

החרדל פורח: במרכז אפשר לראות בבירור את תרמילי הזרע המסודרים סביב הגבעול מתחת לתפרחת

ובהזדמנות זאת תזכורת, איך מכינים חרדל ממה שצומח בטבע: קוטפים את הפרחים הצהובים ומורטים מהגבעול את תרמילי הזרעים הירוקים שמתחת לפרח. שוטפים היטב, קוצצים קצת כדי לעזור לטחינה. ממלאים בבלנדר קצת מים ושמן עד לגובה הסכינים, מוסיפים שום טחון או כמה שיניים וגם מלח לפי הטעם ועליהם את הפרחים והתרמילים. טוחנים עד לקבלת משחה צהוטבה-ירקרקה, תלוי ביחס ביחס בין הפרחים והתרמילים. אפשר להוסיף כף או שתיים מיונז. יוצא חרדל משובח מהטבע, ולא חריף במיוחד.

מודעות פרסומת

From → טיפ

התגובות סגורות.

%d בלוגרים אהבו את זה: