הגרעין האיראני: חמינאי ורוחאני לא רוצים לגמור כמו קדאפי
הכי טוב בלי אשליות.
ובלי חששות מיותרים.
לרגל תאריכי "החגים" עברנו קורס באשליות. למשל האשליה ששררה בזמנו (גם אצלי), שבגלל שיאסר ערפאת מדבר באוסלו באנגלית על "שלום של אמיצים", אין צורך להתחשב בדבריו בערבית במסגד ביוהנסבורג, אודות ההסכם השקרני שחתם ברוב פיקחותו מול הציונים, הסכם שמצווה מאללה להפר אותו בשעת הכושר הראשונה.
והנה, לימים התברר (גם לי), שכאשר אוייב (עם אויבים מדברים על שלום) מדבר על שלום ובאותה עת מדבר על מלחמה, יש להאמין לדיבור על מלחמה. ולמה? כי מדיבור על מלחמה אין לאוייב מה להרוויח (הוא מעמיד אותנו בכוננות, וחשיפת כוונותיו עלולה לסכל את המהלך המדיני המטעה שלו), ולכן זו האמת . ואילו מהדיבור על שלום הוא מקווה להרוויח (זמן, רצון טוב, ויתורים, הטעייה) ולכן זה שקר.
השקר הפלשתיני יצא לאור באוקטובר 2000. מה שנקרא האינתיפאדה השנייה. לבסוף היו הפלשתינים המפסידים העיקריים ממעשה הרמייה שלהם. תשאלו את אבו-מאזן.
מקרה אופייני של בור כרה ובו נפל. מקרה מובהק של צדק היסטורי. לא הפעם הראשונה שזה קורה לאחינו הפלשתינים.
כאשר המשטר האיראני שולח לנו ברכת "שנה טובה" ובערך באותה שעה, הכתובת על הטילים שסוקר הנשיא האיראני במצעד צבאי בטהראן מדברת על השמדת ישראל, יש להאמין למה שכתוב על הטילים.
*****
אז נא בלי אשליות מול איראן "החדשה".
המדיניות החדשה של חסן רוחאני לא באה לעולם משום שהאיראנים נעשו רודפי שלום.
בדיוק כמו שבשאר אל אסאד לא החליט לוותר על הנשק הכימי שלו בגלל שהשתכנע לפתע מהנימוקים ההגיוניים של ולדימיר פוטין.
האיראנים לא נואשו משאיפתם להשתלט על המזרח התיכון כשלב ראשון לקראת ההשתלטות על העולם. הם עדיין חושבים שארה"ב היא השטן הגדול וישראל היא השטן הקטן. הם עדיין חושבים שישראל היא כתם על המפה שיש למחות אותו.
הסמל של משמרות המהפכה: רובה מונף על רקע הגלובוס
בסמל של משמרות המהפכה מופיע רובה המונף על רקע הגלובוס. בסמל של החיזבאללה מופיע הגלובוס מתחת לרובה המונף. הייאטוללה משכיני, מי שהיה יו"ר יו"ר מועצת המומחים של המהפכה, הודיע במפורש: "מטרת המהפכה (האיסלאמית) היא לכפות את הקוראן על העולם כולו." בינתיים מנופפים בפאתווה של הייאטוללה חמינאי נגד החזקת נשק גרעיני, אבל קבלו את דעתו של הייאטוללה מוחסן גארביאן, אשר טען כי על פי ההלכה האיסלאמית "כאשר העולם חמוש בכלי נשק גרעיניים, מותר להשתמש בכלי נשק כאלה כדי לעמוד מול האיום הזה".
*****
האיראנים החליטו על המדיניות החדשה מאונס. בגלל הסנקציות הבינלאומיות. המשטר השיעי בטהראן עומד על עברי פי פחת. הכלכלה בפני התמוטטות.
אבל אסור להתבלבל:
הסנקציות האלה רק הביאו את האיראנים לשולחן המשא והמתן.
הסנקציות הכלכליות, לא הן שעצרו את הפצצה האיראנית.
מה שעצר את הפצצה הוא קודם כל הקו האדום ששירטט בנימין נתניהו על הפוסטר מעל הדוכן באו"ם לפני שנה. ושנית, דבריו של נשיא ארצות הברית שארצו לא תסכים לקיומו של נשק גרעיני בידי איראן.
האיום של נתניהו ושר הביטחון היוצא שלו, אהוד ברק, הוא שהביא להגברת הסנקציות על איראן. היום מודים בזה כולם. והוא גם זה שהביא לכך שהאיראנים נזהרו שלא לעבור את הקו האדום בדרך להרכבת פצצה. עובדה: אין להם פצצה.
המאבק על הגרעין האיראני הוא קודם כל משחק ישראל-איראני. לא מדובר פה בהתנפחות יומרנית. מדובר בעובדות. היה נחמד לחשוב שהגרעין האיראני אינו בעיקרו בעיה ישראלית. אבל הוא כן. יש רק משטר אחד בעולם המאיים על מדינה אחרת בהשמדה. יש רק מדינה אחת בעולם שמאיימים עליה בהשמדה.
הניסיונות של בכירים אמריקאים וישראלים ועיתונים ישראלים להפחית מערך האיומים של נתניהו וברק בשעתו; לתאר את המשטר האיראני כרציונאלי; להסביר שישראל אינה מסוגלת לעצור את הגרעין האיראני, ולכן אין באיומים של נתניהו את ברק ולא כלום – כל אלה לא הועילו.
כי האיראנים עצמם לא קנו את ניסיונות ההרגעה המוזרים האלה. הם נזהרו מאוד שלא להגיע לפצצה. עובדה.
עשרות מדינות בעולם קנו את האיום הישראלי והטילו על איראן סנקציות חמורות. האיראנים לא עברו את הקו האדום ולא הגיעו לפצצה בגלל האיום של נתניהו.
אבל ממש הערב שמעתי את הפרשן הפוליטי של ערוץ 10, רביב דרוקר, טוען שהאקדח של נתניהו ריק מכדורים. באיום שלו אין ממש. כמה טיפש אפשר להיות? או עיוור? או שקרן?
ובאותה רוח, ממש היום קראתי את הפרשן הבכיר של "ידיעות אחרונות", נחום ברנע, מסביר לקוראיו, שהלקח של אובמה מהסכמתה של סוריה להתפרק מנשקה הכימי (שאותו הוא יחיל גם על המדיניות כלפי איראן), הוא שהישג הזה מקורו במאמץ הדיפלומטי ולא באיום בהפעלת כוח. ממש צירוף מקרים ממוזל ביותר, הוא, אם כך, שהסכמתה של סוריה להתפרק מהנשק הכימי הגיעה רק אחרי שאובמה הביע נכונות ראשונה ויחידה לבצע תקיפת טילים תלת-יומית נגד סוריה. איזה מזליקו אובמה. כמה טיפש אפשר להיות? או עיוור? או שקרן?
*****
האיראנים יודעים היטב שלישראל ולנתניהו אין ברירה אלא לתקוף, ברגע שהם ייגשו להרכבת הפצצה.
לא מדובר בסוג של הבנה רציונלית מצידם.
מדובר בידע המגיע מרובד בסיסי הרבה יותר של ההכרה האנושית.
מדובר באינסטינקט הבסיסי ביותר.
אינסטינקט הקיום.
האיראנים רציניים מאוד ברצון שלהם להשמיד את ישראל.
הם יודעים שנתניהו מכיר ברצינותם. ולכן אין לו ברירה אלא לתקוף, אם הם ינסו להתארגן בפועל על נשק גרעיני.
איך הם יודעים? כי הם היו נוהגים בדיוק כך. אילו מדינה המאיימת על ארצם בהשמדה היתה מצטיידת בנשק גרעיני, לא היתה להם ברירה אלא לתקוף אותה.
לכן אין להם ספק שמה שהיו הם עושים, יעשה גם נתניהו.
וזה מה שהיה עושה כל ראש מדינה שפוי בדעתו, שלא איבד את רצון הקיום. כולל כל אלה שישבו באו"ם ומחאו כפיים כמטומטמים למשמע נאומו של חסן רוחאני.
*****
המנהיג הדתי של איראן, עלי חמינאי, לא בישל את בחירתו של רוחאני "המתון", בגלל שהוא נואש מחלום ההשתלטות האיסלאמי על הגלובוס.
רוחאני לא התנער ממדיניותו של קודמו בתפקיד, מחמוד אחמדינג'אד, ולא כינה אותו "סוכן" (של מי? של השטן, כפי שטוען האייטוללה יאזדי?) משום שהוא ויתר על פצצת הגרעין האיראנית.
המשחק שלהם שקוף וברור .
הם רוצים שיתאפשר לאיראן להמשיך להיות מדינת סף גרעינית – בלי שהמשך השלטון של משטר ההאייטוללות יעמוד בסכנה.
כלומר: גם שיוסרו הסנקציות, וגם שיתאפשר להם להימצא, עדיין, במרחק של מהלך אחד מהרכבת הפצצה.
הם עצמם לא סובלים מהסנקציות, כמובן. העלית השלטת, הדתית/צבאית/כלכלית/פוליטית/תקשורתית, של איראן מפוצצת בכסף. שלמונים ושוחד, דמי סחיטה ושחיתות, בונוסים וסתם משכורות שמנות וחשבון הוצאות כנהוג באליטות.
סביר שחלק מהם אפילו מתעשרים יותר מהרגיל כתוצאה מהסנקציות.
אבל העם האיראני סובל. אבטלה של 20%. אינפלציה של 80% בשנתו האחרונה של אחמדינג'אד. הפסדים של מאות מיליארדים בגלל הירידות במכירת הנפט. עוד ועוד נרקומנים במדינה שגם כך מחזיקה בשיא העולמי בתחום (לא סטלנים קלילים של גראס וחשיש, אלא אנשים שבורים מאופיום והרואין). שני אנשים בממוצע יומי שנתלים על מנופים יפאניים בתור מופת של צדק שיעי.
אם יש דבר המפחיד משטר רודני כזה אפילו יותר מהאיומים של נתניהו, הרי זה זעמו של העם שלהם עצמם. מהזעם הזה לא תציל אותם גם פצצה גרעינית.
אומרים שבתחום הגרעיני למד המשטר האיראני את הלקח של מועמר קדאפי. הקולונל הלובי הסכים להתפרק מהנשק הגרעיני – והפסיד את השלטון ואת חייו.
אבל מתברר שהדיקטטורים של טהראן, כמו כל דיקטטור במזרח התיכון, למדו מהמקרה של קדאפי לקח אחר לגמרי:
כמה קצרה יכולה להיות הדרך מכס השלטון אל מקום הלינץ'. כמה מועט הזמן העובר בין היותך שליט כל יכול, ובין השעה שבה מסתער עליך ההמון הנזעם וחסר הכל ועושה בך שמות.
תמונת פניו שטופי הדם של קדאפי היא חלום הבלהות שמטריד כבר כמעט שנתיים את שנתו של כל רודן במזרח התיכון.
לכן הם מעדיפים מו"מ נחפז עם ארה"ב והמערב להסרת הסנקציות, אפילו על חשבון ויתור (לפחות זמני) על חלום הגרעין וההשתלטות על העולם. לקח ב' מנפילת קדאפי גובר על לקח א'.
העם האיראני הוא הסדן שמתחת. אם יונף הפטיש מעל ייאלץ המשטר האיסלמי של איראן לסגת מהחלום האימפריאלי הגרעיני שלו – או להישבר לרסיסים.
התגובות סגורות.
לא משנה מה צבע החתול שצד את העכבר, אומר פתגם סיני. אובמה ייצא חתול שמן אם האיראנים יכנעו לתכתיב שלו. אבל גם מאזן אימה בין איראן וישראל בנוסח דו קרב מכסיקני, בו שני יריבים אוחזים קולט 45 ולא יורים מחשש לתגובה אוטומטית, זה מספיק טוב. גם פקיסטן והודו, כנראה חושבות אותו דבר, כיוון שלא הצטרפו להסתערות של נתניהו על איראן בשנים האחרונות.
אהבתיאהבתי
ההבדלים בשטח ובאוכלוסיה בין בריה"מ וארה"ב שקיימו "מאזן אימה", וגם בין הודו ופקיסטן, הם בסדרי גודל שאינם מזכירים את ההבדלים בין איראן וישראל: איראן גדולה פי 90 מישראל בשטח, ופי 10 באוכלוסיה. הפרשים כאלה אינם מאפשרים מאזן אימה בין שני צדדים מגורענים. וחשוב הרבה יותר מזה: ארה"ב ובריה"מ לא איימו בהשמדה זו על זו. המאבק היה בין המשטרים. הודו ופקיסטן "חולקות" סכסוך טריטוריאלי. האיראנים, לעומת זאת, מבקשים להשמיד את היהודים כעם במזרח התיכון או לגרום לנו להסתלק מפה. אני מאמין להם כשהם מאיימים, ובטוח שהם משקרים כשהם מחייכים. מאזן אימה, מבחינתי, זה כשלצד המתגונן יש 200 פצצות גרעיניות, ולתוקפן הרצחני – אפילו לא אחת. אם המשטר האנטישמי הנתעב הזה יסולק מהשטח, לא יהיה צורך במאזן ולא יהיה צורך באימה. אדם או עם שעושים הנחות לאוייב הבא להשמידם, או דוגלים ב"פייר פליי" נגד אחד כזה, סימן שאיבדו את יצר הקיום לטובת איזה תיאוריות אינטלקטואליות או אידיאלים מפוצלחים, ואחת דינם להיכחד.
אהבתיאהבתי
מאפיהו,
לא הזכרת את הלקח של גרמניה הנאצית .כאן ההיסטוריה ממש
חוזרת על עצמה. חבל שהאיראנים התחילו ללמוד אותה, רק בזמן
האחרון .זהו מחיר רדיפת הבצע והבורות, המסונוורת מכוחם המדומה.
אהבתיאהבתי
בן ציון,
התפקיד של צ'רצ'יל כבר תפוס.
אהבתיאהבתי
למאפיהו
ברור שמדובר באופציה הגרועה יותר, עדיפה טהראן ללא גרעין. אבל בתקופת של נשק גרעיני שיפול על מרכזי אוכלוסין, ומדובר בפצצות שהירושימה הייתה רק פרומו, שטחים מאבדים את חשיבותם. שום מדינה לא תרצה שמספר פצצות יחסלו את מרבית האכלוסיה המרוכזת בערים הגדולות, והקרינה תמשך באותם שטחים למשך אלוהים יודע כמה שנים. לגבי המספרים שנקבת כהפרש הגיוני ,לפי מקורות זרים כמובן מדובר בכחמישים אחוז פצצות שברשותנו, מבלי להזכיר את המכות הנקם התת מימיות. כך שמאזן אימה הוא לא הטוב שבכל העולמות אבל גם לא סוף העולם. וכמובן שאין אדם שפוי שרוצה משטר כמו זה שבאירן.
לבן ציון מנחמי
אסור להשוות את הנאצים לשום דבר, זה מרדד את זכר השואה.
אהבתיאהבתי
עמירם, אני חוזר על עמדתי: אין מקום למאזן אימה בין תוקפן למתגונן. לתוקפן אין שום זכות, חוץ מהזכות להתפרק מנישקו, או להיכפת ולהכלא לתקופת צינון, או להיירות אם הוא מתנגד לשניים הקודמים. למתגונן יש כל זכות שבעולם להשתמש בכל אמצעי שימצא לנכון כדי לנטרל את התוקפן בעוד מועד. כל תורת מוסר ותורת התנהגות אחרת היא בדיחה, ואינה מאפשרת קיומם של חברה, מדינה או אפילו עולם. לתוקפן אין שום זכות לממש את תוקפנותו. זכותו של המתגונן היא מוחלטת. ולא מדובר פה בתורת מוסר תיאורטית. מדובר בתורת התנהגוןת מעשית לגמרי. חברה, מדינה או עולם שלא ינהגו בדרך הזאת – חראם עליהם. אין שום זכות למשטר הדמים האיראני להחזיק בנשק גרעיני, לא מבחינה מוסרית ולא מבחינה מעשית. אין לי כלל ספק שזה ימנע מהמשטר שלהם, ושלא יווצר מצב של מאזן אימה גרעיני בין איראן השיעית ובין כל מדינה אחרת.
אהבתיאהבתי
למאפיהו
זה לא ויכוח בעד או נגד נשק גרעיני לאיראן. לא נראה לי שמישהו בעולם חוץ מהאיראנים בעד הרעיון הזה. דיברתי על מאזן אימה, שהוא לא חגיגה אבל אפשר לחיות עם האבל הזה. לגבי המוסר שבנשק גרעיני, מעטים לדעתי היו מוותרים על הנשק גרעיני הישראלי כפי שנכתב במקורות אחרים, אבל אפשר להבין את הצד האיראני שרואה בשוויון אטומי עניין מוסרי.
לבן ציון
פתח את הערך 'ישראל שלי' בויקיפדיה ותראה נסיונות השתקה של חברי כנסת היום בתפקידם הקודם בעבר הקרוב. לגבי גרמניה, פתח ספר היסטוריה על המצב הכלכלי בגרמניה שאחרי מלחמת העולם הראשונה ותראה את התהליכים שהובילו לגרמניה של מלחמת העולם השניה.
אהבתיאהבתי
לבן ציון
הכוונה כמובן לנאצים מתקופת מחנות הריכוז. התהליכים שהובילו עד לשליטת המפלגה הנאצית והתמיכה הציבורית בה, זה סיפור אחר. ולצערי יותר אוניברסלי מאשר במקום אחד.
אהבתיאהבתי
עמירם,
השוותי רק את התהליך שדרכו הובילה את היטלר, לכבוש את העולם.
היהודים היו רק תירוץ קל, כדי לאחד את הגרמנים למטרה הזאת. כמו
שאחדות הערבית, מתבססת על דמוניזציה ושנאת יהודים. לא השוותי
את השואה, כי למזלנו אין עם מה להשוות. אכן, זאת תכונה אוניברסלית
של כל הנבלות, כפי שאנחנו רואים. לזה בדיוק התכוונתי .
אהבתיאהבתי
לבן ציון
בית המשפט קבע שבישראל יש תנועה עם יסודות פשיסטים. כך ששנאת האחר, ותמיד לצד השונא יש בעיניו הצדקה מלאה לשנאה, לא שייכת רק לנבלות מסוג מסוים. לדעתי אין גם אחדות ערבית, היא חלפה מהעולם עם לורנס איש ערב. הם הורגים אחד את השני הרבה יותר מאשר הם הורגים ישראלים. והאיום האיראני (נושא הכתבה) מהווה חשש למספר מדינות ערביות לא פחות מאשר ישראל.
אהבתיאהבתי
עמירם,
נו באמת ,אתה משווה עכשיו ,מי נבלה יותר גדולה ? "יש בארץ תנועה עם
יסודות פשיסטים" מי הם ואיזה עמדת השפעה יש להם, על המדיניות החוץ
שלנו, האם יש לנו אספירציות לכבוש את העולם ? לא מבין את הקשר שאתה
עושה . שוב להצדיק אחרים, בחוליים מדומים של כולנו, למה לשם מה ?
אהבתיאהבתי
לבן ציון
לדעתי יש להם עמדת השפעה חזקה מאוד על חלק מחברי הכנסת. זו לא שאלת כיבוש העולם,( גם בגרמניה הסיבות לעליית הנאצים היו אחרות), אלא שנאת האחר וניסיון השתקת מי שלא מסכים איתך. לצערי החוליים האלה לא מדומים, ותמיד טוב לדעת איפה חיים.
אהבתיאהבתי
עמירם,
מי הם עמירם ,"אלה שיש להם השפעה חזקה, על חלק מחברי הכנסת" ?
עמירם, מה היו הסיבות לעלית הנאצים בגרמניה ? מי שונא את מי ? מי
מנסה להשתיק אותך? אני שואל את עצמי, אם אנחנו חיים על אותה פלנטה.
כבר בעבר שמעתי משמאלן שתושבי גוש קטיף הם לא אנשים אידאליסטיים
אלא מסכנים, ששטפו את מוחם .כמה פשוט ונוח לעצב בצורה כזאת את
תפיסת עולמך .אם אתה יודע את התשובות לשאלות שלי ,נוכל לברר את
הנושא, אם תמשיך בהכנסת נושאים נוספים ,זו התחמקות וחבל על הזמן.
אהבתיאהבתי
עמירם, כדאי שתבין שניסיון להבין את מניעי הכת הדתית השלטת באיראן ולתאר את צעדיה תוך שימוש במושגים כמו "שיוויון" ו"מוסר" הוא חסר תוחלת וחסר ערך. המושגים האלה הם חסרי משמעות כשהם מעומתים עם מצוות אללה להשמיד את "השטן הקטן". לכן כל הניסיונות שלך לגלות הבנה לעמדתם תוך שימוש במערכת מושגים שמקורה בעולם אחר היא לא לעניין. אתה מנסה לעשות רציונליזציה חילונית-מערבית לגירסה הזרתוסטרית-דואליסטית של האיסלם השיעי. שני עולמות שלא נפגשים. אני גם לא מבין מה זה נותן לך, חוץ מסוג של נחמה ופתח לאשליות. עדיף להתבונן במציאות.
אהבתיאהבתי
לחפש מושגים כמו צדק ומוסר בעולם פוליטי הוא בדרך כלל חסר משמעות. כולנו זוכרים את הביטוי האנגלי, 'לאנגליה אין ידידים רק אינטרסים'. גם העולם הדתי של כל דת מערבית, רואה רק את האמת שלו. הספר 'תורת המלך' בנוי על ההלכה. אבל מבלי להיכנס לויכוח תיאולוגי, (אני אתאיסט, וכל הדתות שוות בעיני). ניסיון להבין את הצד האחר נראה לי תמיד נכון, ומראה עוד פן של מציאות מורכבת. ואם נסטה סטיה קטנה, הנשק הגרעיני בפקיסטן, שאי אפשר לדעת לאן יגיע בעתיד עם כל הקבוצות המוסלמית הרדיקליות, והחשש בארה"ב תקרא בעיתון על המהפכה שהתרחשה שם, נראה לי יותר בעייתי.
אהבתיאהבתי
עמירם,
ניראה לי שאתה משתמש בבלוג כדי להפליג "בידיעותיך" בלבד ,מציע לך
לכתוב אותם בספר. "ניסיון להבין את הצד השני, ניראה לי תמיד נכון"
השאלה אם אתה מבין את הצד של עם ישראל, כשהאוביקטיביות שלך
חסרת צד ,אין בשביל מה בכלל לנסות ולהסביר או להתווכח איתך, כי תמיד
תמצא דברים שליליים בעולמנו .בוקר טוב קולומבוס .סע לאמריקה
ותתווכח איתם ,למה דווקא כאן. שם עשו עוול גדול לאינדיאנים .לא ?
זה שאתה לא עונה על השאלות ,מסביר היטב ,את מטרותיך בבלוג .
מה שכתבתי כאן במשפט הראשון .
אהבתיאהבתי
עמירם,
לא היה עולה על דעתי להתייחס פה לעניין המוסר, אלמלא המשפט שלך עצמך בתגובה שעליה הגבתי – "אבל אפשר להבין את הצד האיראני שרואה בשוויון אטומי עניין מוסרי." ומה שכרי? שאתה גוער בי על שאני מתייחס לדבריך, ועוד מוסיף (מה שאני בעצמי טענתי נגד ההעלאה שלך את הנושא) שזה חסר משמעות. באשר לניסיון להבין את הצד האחר: זה לא רק נכון. זה חיוני לחלוטין. אבל את הניסיון שלי להסביר לך את הצד האחר ואת מניעיו הדתיים היחודיים אתה דוחה באמירה שבעיניך כל הדתות אותו דבר. לזה אתה קורא ניסיון להבין? לפי דעתי מה שאתה קורא ניסיון להבין את האוייב המבקש להשמיד אותך, מתגלגל בעצם לניסיון להצדיק את אותו אוייב מאיזו עמדה תיאורטית של שופט מרוחק העומד מעל להתרחשויות ואין לו עניין בהן. וגם זה, כשלרשות אותו שופט עומד ספר חוקים המבוסס על צדק הוטנטוטי, שלפיו זכותו של התוקפן לתקוף שווה בדיוק לזכותו של המותקף להתגונן. וזה נראה לי מוזר ביותר. נוגד את היסודות החיוניים ביותר של יצר הקיום. דרך בטוחה לגמרי להכחדה עצמית. נסה לבחון את דרך ההתייחסות שלך כשהיא מוחלת על מה שקורה בחיים האישיים או למתרחש בשכונה עירונית כלשהי, ותבין שמה שנראה לך כהגיוני הוא חסר שחר לחלוטין. מתכון בטוח להשתלטות חסרת גבולות של בריונים אלימים ומטורללים מחזיונות דתיים.
אהבתיאהבתי
למאפיהו
זווית הראיה של התפיסה המוסרית האירנית להשוואת תנאים, מראה נקודה של לראות את הצד השני. מאחר ובעיני לא מדובר בשלב הזה במלחת כנופיות למרות שמלחמות הן אותו דבר בממדים גדולים, דיברתי על אינטרסים בין מדינות אבל צריך להבין את התהליכים מהיכן הם נובעים. ומאיפה הגיעה ההצדקה האיראנית העצמית. נשמע אולי לוליני אבל אבל לדעתי תמיד טוב לראות את כל האפשרויות. זה לא נוגד את יצר הקיום אלא מאפשר לו עוד אפשרויות לשרוד. אני מבין שאתה ובן ציון לא מסכימים איתי, כך שבו נפרד בשלב הזה במשפט המטומטם, נסכים לא להסכים. ובא לציון גואל.
אהבתיאהבתי
מאפיהו,
ביזבוז זמן, עם אחד שנישאר רק עם פלט ללא קלט .סוג של
שיח חרשים ,הוא אפילו לא הבין איפה ובמה אנחנו חלוקים .
יש לו איזה אידאה-פיקס , לא מסודרת, שמשפריץ אותה כמו
ממטרה לכל הכיוונים .לא יודע לענות על דברים פשוטים ,כי
זה לא נמצא בתחום "ההתמחות" שלו .מה שהוא הבין שאנחנו
לא מסכימים איתו ,לא יותר מזה. כל השאר, קישקוש אחד גדול.
אהבתיאהבתי