Skip to content

טיפ/ בית קפה בחיפה תחתית, כמו פעם

ספטמבר 22, 2013

לפני כמה שבועות המלצתי לכם כאן על חנות הספרים בוקספר ברחוב העצמאות בעיר התחתית בחיפה. ציינתי אז שמלבד יעוץ בענייני ספרים ומחירים סבירים תוכלו לזכות במקום גם בקפה בוץ, אבל את העוגיות תצטרכו לייבא. הבטחתי בהתאם המלצה על קונדיטוריה קרובה.

ובכן, היום הגדול הגיע. אם תתפסו אזימוט בסמטא הסמוכה לבוקספר ותתרחקו מהים לכיוון רחוב יפו, ואחרי שתגיעו אליו תצעדו כמה צעדים שמאלה, תגיעו לרחוב יפו 19. ושם, במרכז הבניין, תמצאו  את הקונדיטוריה-קפה הוותיקה ביותר  הנושאת את השם "ספירא", על שם בעל הבית והמייסד, שמשפחתו מחזיקה במוסד עד היום, ואחד מבניה, כפי שנאמר לי מתמיד להגיע למקום מדי בוקר בשעה 0400 לפנות בוקר כדי להתחיל במלאכת האפייה (כך שאפשר לזכות בקפה ומאפה החל משעה מוקדמת מאוד בבוקר. שעות מהסוג הזכור היטב לכותב שורות אלה, שבזמנו טרח באותו סוג של מלאכה ומכאן גם שמו של הבלוג).

תצלום0086

ספירא נמצאת במקום הזה, לב ליבה של העיר התחתית של חיפה, מרחק צעידה של שתי דקות מתחנת הכרמלית בכיכר פאריז, מאז 1948, ודומה שרק מעט השתנה (שמעתי את ההוא מ-0400 מסביר ללקוחות מסוקרנים שאם בזמנו נעשה שימוש ער במרגרינה במאפים, אז עכשיו, בהתאם לרוח הזמן, חל מעבר לכיוון החמאה). כמו שתוכלו לראות בתמונה, העיצוב הפנימי יכול להזכיר לתושבים ותיקים (מאוד) את הקיסרות האוסטרו-הונגרית, כולל שולחנות עץ קטנים וממורקים, כיסאות מרופדים קלות, תאורה על גבול הביתיות, על הקירות תיעוד ויזואלי של תולדות המקום ועוד פיצ'יבקעס מעוררי תיאבון,  ארונות זכוכית של פעם ועוד שטיקים, שבמקום הזה כלל אינם שטיקים אלא חלק מהותי של האתר.

תצלום0087

את השירות מספקות, ליד הדלפק (מדובר בשירות עצמי),  שלוש מטרוניתות חביבות, פעם זו ופעם אחרת, שיחלטו לכם את הקפה בדיוק כמו שתבקשו. מבחר העוגות והמאפים, כנהוג בקונדיטוריות, עשיר ורחב מאוד. אני כבר ניסיתי את הקרואסון (לא בדיוק בצק עלים צרפתי, אבל מאפה טעים בהחלט), שני סוגים של עוגות פרג, כמה סוגים של עוגות תפוחים וגבינה, ויש כמובן גם קרם-שניט. אך יותר מכל אני ממליץ על הפטיפורים , 4 ש"ח החתיכה, מכל מיני סוגים וצבעים של שוקולד וחומרים מתוקים ומשובחים אחרים. מומלצים במיוחד "הקיפוד" וממתק-מרציפן לבן ונימוח. ברור שכנהוג בקונדיטוריות מוכרים הביתה ומקבלים הזמנות. וחשוב לא פחות מכל היתר: יש עיתונים.

כמו כן יש במקום אווירה שלא תמצאו מסוגה באף אחד מבתי הקפה של הרשתות או אלה המנסים לחקות אותן. יש לקוחות ותיקים ומוכרים בעלי זכויות-יתר (אחד מהם גנב לי את "הארץ" לפני שהגעתי לביקורי האחרון במקום. פליישמן, תיזהר), נציג של הצוות האמון על האפייה מאחור מגיח לעתים  לחזית ומתרועע עם הלקוחות (עורכדינים מהסביבה, פקידים מקרית הממשלה הסמוכה, בעלי עסקים קרובים, תיירים ועוד). בבקרים מסויימים בשבוע (לא אגלה איזה) יש התכנסויות של שולחנות קבועים, וכן הלאה. בקיצור: שמורת טבע שווה ביקור.

והמחירים לגמרי-לגמרי סבירים. לא אומר יותר מזה, כדי שאיש לא יקבל רעיונות.

מודעות פרסומת

From → טיפ

2 תגובות
  1. שני דברים מעוררי תיאבון ביום אחד, ושניהם לא צעירים למרות הפרשי הגיל ביניהם. הספר 'סופה במדבר' והעוגות.

    אהבתי

    • פיצויים וריבית פיגורים בגין הבטלנות והכובד של השבוע שעבר.

      אהבתי

התגובות סגורות.

%d בלוגרים אהבו את זה: