Skip to content

מטבח / פשטידת אנטי-פסטי ועשבי העונה

אפריל 4, 2013

איך שנגמר הפסח ניגשתי באופן טבעי לאפיית החמץ – שתי תבניות של בורקס פילו. הצלחתי לשים יד על גמבות בשרניות במיוחד ב-3.5 ש"ח לקילו, ואת החצילים (6.80 ש"ח לקילו) פרסתי עבה מאוד על התבנית, כדי לעשות שימוש בכל הכמות. נראה שגם הגזמתי קצת בכמות הפירה-תפו"א שהכנתי כמלית לסוג שני של בורקס.

DSCF5050

בורקס פילו משני סוגים: ונשארה עוד מלית

והתוצאה: אחרי שתקתקתי 64 בורקס משני הסוגים על שני המגשים, נשארתי עם לא מעט מלית משני הסוגים, מוכנה לפעולה. את מלית החצילים והפלפלים אפשר להקפיא. אבל תפוחי אדמה עדיף שלא, אז החלטתי לנצל מה שנשאר במיידי לצורכי פשטידה, ובאותה הזדמנות להיפטר גם מקמח המצה וקצת קמח תפוחי האדמה שנשארו מהחג.

והחידוש – שימוש בעשבי העונה. שלושה שנמצאים עכשיו בשיא פריחתם, ושניים מהם גם נותנים פרי.

DSCF5048

1. החמציצים (משמאל למטה בתצלום). העלים, הגבעולים והפרחים הצהובים והיפים – הכל אכיל, חמצמץ ומרענן – אבל לא להגזים בכמויות. עודף חמציצים עלול לגרום לכאבי בטן, ומי שיש לו "קיבה רגיזה", שיימנע מהם.

2. החוביזה, חלמית בעברית (משמאל למטה) מביאה עכשיו את פרחיה הלבנים או הסגולים, מזדקפת לגובה, וכבר מניבה  בהמוניהם את חלות הפרי הקטנטנות והשמנוניות. וכמובן שגם העלים אכילים בהחלט.

3. כובע הנזיר(באמצע למעלה): גם הוא מתייפייף עכשיו בפרחיו הצהובים והכתומים בהמוניהם, העלים ענקיים וטעימים אחרי גשמי העוז של השנה,  וכבר יש בעונה הזאת זרעים בשרניים, חריפים וחרדליים קצת יותר מהעלים והפרחים (אם עדיין אין לכם בגינה מהצמח הנאה והטעים הזה, כדאי לשמור את הזרעים, לפזר אותם פה ושם ולקוות לטוב לקראת האביב הבא).

את מעלותיהם של עשבי  הבר כדאי להזכיר בכל הזדמנות: אין הנדסה גנטית שעשויה לחרבש את התכונות הטבעיות. אין ריסוס ואין דשנים. אין השקאה במים שפירים. כמו לשתות ישר מהמעיין.

מלית אנטי פסטי חצילים ופלפל עם גבינה כחושה

מלית אנטי פסטי חצילים ופלפל עם גבינה כחושה

אספתי בשקית ניילון מהגינה כמה חופנים מכל השלושה, שטפתי, קצצתי וטחנתי עם קצת שמן, קצת מים וקצת מלח לעיסה ירוקה וטעימה, שחלק ממנה השארתי בצד לשימוש כרוטב לסלטים או כבסיס לטחינה (החמיצות של החמציץ והחרדליות של כובע הנזיר ממלאות את מקום הלימון והשום).

כמויות:

300 גרם של מלית חצילים וגמבה אנטי-פסטי, עם קצת מלח וגבינה כחושה.

250 גרם של מלית תפוחי אדמה מעוכים לפירה, עם תערובת של בצל-גזר-כרוב-פלפל, הכל קצוץ דק ומאודה, וגם גבינה כחושה.

מלית של מחית תפו"א עם בצל-כרוב-גזר-פלפל מאודים וגבינה כחושה

מלית של מחית תפו"א עם בצל-כרוב-גזר-פלפל מאודים וגבינה כחושה

400 גרם של עיסה ירוקה מעשבי הגן.

250 גרם נוספים( על מה שמכילות כבר המליות) של גבינה כחושה (22 ש"ח לקילו).

200 גרם פירורי מצה.

100 גרם קמח תפוחי אדמה (אפשר להחליף את שני הפריטים האחרונים בסתם קמח, לבן או מלא).

חצי כוס שמן תירס או חמניות (חוץ מהשמן שבעיסת העשבים)

4 ביצים.

מלח ותבלינים לפי הטעם.

פשטידת עשבי גינה פרוסה, שתי שכבות לקראת אחסון

פשטידת עשבי גינה פרוסה, שתי שכבות לקראת אחסון בהקפאה

מערבבים הכל. אם הבצק מימי מדי, מוסיפים קמח. אם הוא מוצק מדי, מוסיפים מים. משטחים בתבנית – מה שהתבנית גדולה יותר והשכבה דקה יותר, האפיה מזורזת יותר (התבנית פה – 36X36 ס"מ).

אופים 20-25 דקות ב-160-170 צלזיוס, עד שקיסם יוצא יבש.

מודעות פרסומת

From → מטבח

סגור לתגובות.

%d בלוגרים אהבו את זה: