Skip to content

טיפ/ קוביות קפואות של עגבניה פטרוזילית

מרץ 11, 2013

מצאתי בחנות בפוקס אוצר בלום של עגבניות בשלות, עסיסיות ואדומות, ואף זולות היו לרגל איזה גל חום חולף. לא כבשתי את יצרי וקניתי מלוא השקית, ועוד בחנות קניתי גם צרור רענן של פטרוזיליה להמשך התהליך.

עגבניות כאלה דורשות טחינה.  מכיוון שלא הייתי בעניין של מרק עגבניות במיידי,  וגם לא חפצתי בתבשיל אחר עתיר עגבניות לאלתר, עשיתי מה שאפשר בינתיים – מעשה שעושים במיץ שסוחטים מהמוני לימונים בעונתם: מקפיאים כקוביות קרח  ומוציאים מהמקפיא מנות מדודות לשימוש השוטף.

עגבניות טחונות עם פטרוזיליה, שמן, מלח וסוכר: צבע הפטרוזיליה משתלט

עגבניות טחונות עם פטרוזיליה, שמן, מלח וסוכר: צבע הפטרוזיליה משתלט

כדי לגוון השתמשתי גם בצרור הפטרוזיליה, שקצצתי גס (כולל הגבעולים),שטחנתי תחילה דק-דק בחברת קצת שמן וקצת מים בתחתית הבלנדר (אם מנסים לטחון את הפטרוזיליה ואת העגבניות באותה אבחה,  הפטרוזיליה לא נטחנת עד דק). אחרי שהפטרוזיליה היתה מרוסקת היטב הוספתי קילו וחצי עגבניות פרוסות לרבעים,  וכן כף סוכר וכף מלח (השמן, המלח והסוכר משמשים לא רק לתוספת טעם, אלא גם כחומרי שימור לעגבניות התוססות במהירות. מי שרוצה יכול להוסיף לעיסה, כבר בשלב הטחינה של הפטרוזיליה,  גם שום או בצל לאותן מטרות – טעם ושימור)  וטחנתי  הכל לעיסה חלקה ונוזלית מאוד.

צבע הפטרוזיליה השתלט לחלוטין, להפתעתי, כפי שניתן לראות, למרות שהשתתפו במשימה קילו וחצי עגבניות ורק צרור בן 200 גרם, בערך, של פטרוזיליה.

את הנוזל העיסתי מוזגים לתבניות של קוביות קרח, מקפיאים, מחלצים את הקוביות מהתבניות ואורזים בקופסא סגירה היטב, הנשמרת במקפיא, וממנה מפרישים קוביות כנדרש בכל פעם, להכנסת תבשילים, רטבים לפסטה, רטבים לסלט או סלט טחינה טעים. מי שמכינים אוכל בכמויות ניכרות, יכולים לחסוך את שלב ההקפאה בקוביות, ולהקפיא באריזות פלסטיק בגדלים שונים.

לצורך השימוש ברטבים לסלט כדאי להוציא את הקוביות מהמקפיא בסמוך לזמן השימוש (כאמור, רסק עגבניות, למרות חומרי השימור, נוטה לתסוס במהירות בהפשרה ממושכת) ולרסק את הקוביות בפטיש שניצלים או בעזרת תחתית של כוס או של בקבוק. אין מרענן כסלט ירקות שבתוכו פתיתי קרח קטנטנים של עגבניה מרוסקת.

ברור שאוהדי קוקטיילים אלכוהולים יכולים להתפנן על הבלאדי-מרי הידוע, אם יטחנו חלק מהעגבניות ללא פטרוזיליה ושמן כמוצע פה (המלח והסוכר יכולים להישאר). מכניסים כמה קוביות קפואות לשייקר עם  קצת וודקה וקצת טבסקו, מנערים היטב  – ויאללה, לחיים.

מודעות פרסומת

From → טיפ, מטבח

התגובות סגורות.

%d בלוגרים אהבו את זה: