Skip to content

טיפ/ המוסקט הגיע לשוק, ויש הרבה ובזול

אוגוסט 14, 2012

שבועיים לא קלים עברו עלי, בתור חובב פרי, בין היעלמות הדובדבנים ובין הופעת המוסקט האמיתי. נאלצתי להסתפק בכל מיני תחליפים כמו ליצ'י. אני יודע שענבים יש כבר מאז חודש מאי, אם לא אפריל. אבל מה,  בין מה שנקרא ענבים ובין פרי המוסקט פעורה תהום גדולה. לכל הפרי המדוגם הזה שמופיע על הדוכנים, בצורת כדורונים אליפטיים ירוקים ענקיים או לא-אליפטיים ורדרדים ענקים, כולם מטופלים לעייפה על ידי המהנדסים, אני קורא "צעצועים" או "בלורות". אמנם הם מסודרים באשכולות וגדלים על גפנים, אבל מה הקשר בין טעמם ומרקמם  ובין ענבים? נאדה. המרקם שלהם עצי, נטול עסיסיות, רמת הסוכר נמוכה מאוד, או למדי, וכמעט שאין  טעם אופייני. כל מיני מוטציות תעשייתיות. לא בשבילי.

נכון שכבר כמה שבועות שהסוחרים מנסים למכור  זני כלאיים מסוגים שונים בתור מוסקט, אבל עלי לא יעבדו.   מוסקט זה מוסקט, והדבר האמיתי  הגיע לשוק רק לפני כמה ימים, שבוע או פחות.   עונת הענבים לא מתחילה אצלי לפני שמופיע המוסקט (שלפעמים קוראים לו  אלכסנדרוני ומוצאו באפריקה), ולטעמי הוא גם מביא את היין הכי טעים, וגם מהווה את הענב הכי טוב להכנת ריבות וסורבטים וכמובן לבישול עם דגים או בשרים.

על הדוכנים קל מאוד להבחין בין ענבי המוסקט ובין שאר הסוגים: הענבים קטנים  יותר, האשכולות דלילים יותר, וניתן למצוא על אותו אשכול ענבים בגדלים שונים ובצבעים שונים. כמו כן תמיד תמצאו סביב המוסקט ומעליו קצת זבובים וברחש, שגם הם יודעים מה טעים ומה סתם (מבחינתם ומבחינתי) לתצוגה בלבד.

והכי מצחיק: לא רק שהמוסקט הכי יפים (לדעתי) והכי טעימים –  בדרך כלל מחירם זול, והוא הולך ומתמעט ככל שמתקרבים לסיומו של יום. הסיבה פשוטה: הסוחרים חייבים להיפטר מהמוסקט במהירות, כי הוא ענב, ולא איזה פרי לא ברור שתוכנן לחיי מדף ארוכים על חשבון טעמו ואיכותו. היום  בצהריים, למשל,  קניתי מוסקט בשוק ב-4.80 ש"ח לקילו, בשעה שמחירי המדוגמים הגיעו ל-7 ואף ל-8 ש"ח לקילו (סתם למען העניין בדקתי  ברשת מה מחיר המוסקט בסופרמרקט, וראיתי שבשופרסל מוכרים אותו ב-11.90 ש"ח "ליחידה". אני רוצה להניח ש"יחידה" זה 1 קילו, אבל כמו שאני מכיר את מוסד הסופר,  "יחידה" יכולה להניב ללקוח גם חצי קילו.

הטיפול בבית בפרי המוסקט הולך ככה: מעבירים את האשכולות בעדינות ובסבלנות לקערה גדולה. תוך כדי כך סוקרים אותם ומסלקים מהשטח ענבים פגועים ושאר בישין – לפעמים יש קצת.  מציפים את האשכולות במים ומנענעים קצת. שופכים את המים לדלי וחוזרים על הפעולה. את האשכולות השטופים מעבירים למסננת גדולה ומניחים להם להשיר את המים לפני העברה למקרר (בתוך המסננת או בכלי אחר).  את הענבים הבודדים שנשרו לתחתיתה של קערת השטיפה זוללים לאלתר או מעבירים למקרר בקערית קטנה.

אני נוהג להרחיק את המוסקט לפינה נידחת במקרר, כי אחרת, אין מצב שאפתח את המקרר לכל מטרה שהיא בלי שאתכבד באשכול קטן של מוסקט.

מודעות פרסומת

From → טיפ

התגובות סגורות.

%d בלוגרים אהבו את זה: