Skip to content

טיפ/ איך פותחים צנצנת סגורה בוואקום

אפריל 7, 2012

לרגל ההכנות לארוחת החג יצא לי לפתוח אי אילו צנצנות זכוכית וכך נזכרתי בטיפ חשוב שיעזור גם לכם לעתיד לבוא. הכל יודעים שלרוב נפתחות הצנצנות אחרי הפעלת לחץ גופני סביר, אבל קורה שלא. אם תשאלו כל מי שמצוי בצנצנות (ומי לא) מה עושים במקרה של סרבנות צנצנתית, תהיה התשובה הרגילה: מחוררים בה חור.

החור המנוקב מאפשר חדירת אוויר לתוך הוואקום, שהוא החלל נטול האוויר שבין המזון המאוחסן בצנצנת ובין המכסה, וכך משתחרר הלחץ. לכן התשובה הזאת נכונה, כמובן. דוז פוא. אלא שיש בשיטה הזאת חיסרון גדול:

נשארים עם חור במכסה, וזו בעיה מהותית כשמדובר באביזר שמטרתו להפריד בין המזון שבתוך הצנצנת ובין האוויר רווי החיידקים שבחוץ. מכסה עם חור משול לחבית ללא תחתית, למצה לא כשרה וכן הלאה.

אז הנה לפניכם שיטה המייתרת את החור והמשאירה את המכסה שלם לצורך שימושים נוספים. כדי שלא לקפח את זכויות היוצרים אציין כי למדתי את השיטה מהשף איתי דגן.

ובכן, אוחזים ביד את הצנצנת בעלת המכסה הסרבני, מקרבים אותה לקצה זוויתי של שולחן או עדיף של שיש ודופקים קלות, כמה דפיקות, באותו חלק של המכסה המשתפל ויורד אל גוף הצנצנת. המטרה, כמובן, היא ליצור באזור הזה חריר דקיק שייאפשר חדירת אוויר ויביא לביטול הוואקום. לא להתייאש אם התרגיל לא עובד אחרי סידרת הדפיקות הראשונה. אפשר לחזור עליה שנית באותו אזור שכבר נוסה או לעבור לאזור חדש. מנסיוני טרם נולד המכסה שיעמוד בפני התרגיל הזה.

מובן שיש להיזהר ולא להפעיל כוח רב מדי, כדי שלא לשבור את הצנצנת.

חג שמח.

מודעות פרסומת

From → טיפ, מטבח

התגובות סגורות.

%d בלוגרים אהבו את זה: