Skip to content

טיפ / כובע הנזיר לסלט ולשיער

מרץ 19, 2012

במסגרת המדיניות הקבועה שלי להכניס את צמחי הגינה והבור לסלט שלכם (מאוד בריא וזול להפליא), הרשו לי להציג לפניכם הפעם את אחד מכוכבי העונה, הוא כובע הנזיר. הכובע עכשיו בדיוק  בשיא פריחתו הנמשכת בין ינואר למאי. עליו ירוקים וגדולים ופרחיו צהובים וכתומים ואין לפספסו. פה ושם אפשר למצוא אותו בגדרות-חיות, ויש אפילו ריכוזים שלו בוואדיות,  למשל בוואדי שיח שיורד בין שכונת כבאביר ובין שכונת כרמליה בחיפה ויורד לכיוון כפר סמיר והים.

מדובר בצמח שתלטני, למרות שהוא חד שנתי. כאשר הוא נזרע באזור מסויים, הוא נשאר שם גם לשנים הבאות ואף נוטה להתפשט.

בהתחשב בטעמו המשובח וביופיו הרב – טוב שכך.

הטעם של העלים והפרחים הוא כעין החרדל. בגלל ההשפעות שיש לו על מערות האף הוא מזכיר לי קצת גם חזרת. קוצצים דק ומוסיפים לסלטים, ואפשר להוסיף קצת שמן, מלח ותיבולי בשר (שליש-שליש-שליש, כוסברה, כמון ופפריקה, למשל) ולהשתמש בו למאכלי עוף, בקר וגם דגים, וכמובן לפיצות, קישים וכיוצא באלה.  השימור פשוט: קוצצים דק, מטפטפים קצת שמן ומלח, עוטפים יפה ולפריזר. אפשר גם לטחון במעבד מזון אם נופלים על כמויות גדולות, ובטח שאפשר לערבב אותו עם חרדל הבר שכבר התייחסנו אליו. שוחרי אסתטיקה בצלחת יכולים לפזר בצלחות את הפרחים הצהובים בכל מיני תנוחות על פני המזון או לצידו, או אפילו להגזים ולהכין סלט פרחים עם קצת שמן, לימון ומלח.

משוט ברשת מצאתי שמקור הצמח בדרום אמריקה, שאפשר להחמיץ את זרעיו בעודם ירוקים, שבחליטה נכונה הוא מכייח, אנטי ביוטי, אנטי ויראלי ואנטי פטרייתי  ועוזר במקרים של הצטננות ונזלת, ברונכיטיס ואסטמה. יש לו עוד שורה של שימושים חיצוניים משטיפת עור ועד לטיפול בנשירת שיער.  לחקלאים כדאי לדעת שאם זורעים אותו (בסתיו) ליד עגבניות הוא מגרש זבובונים  לבנים וליד כרוב הוא מגרש כל מיני מזיקים.

שם חיבה: חונק הדוב.

מודעות פרסומת

From → טיפ, מטבח

התגובות סגורות.

%d בלוגרים אהבו את זה: