Skip to content

טיפ: גב' קנדידה והמלפפון

יוני 27, 2011

פעם, כשהייתי בעסקי המזון והייתי קונה בשוק בכל יום פרי וירק, למדתי לשבור מלפפונים. כששוברים מלפפון ומסתכלים בתוצאה, יש כמה אפשרויות. האחת: משטח ירוק בהיר ובו ניכרים סימני זרעים טיפה יותר בהירים. אפשרות שניה: פנים המלפפון ירוק, ושוליו, הקרובים לקליפה, לבנים ומחוררים. והשלישית: החלק הפנימי והאמצעי של המלפפון לבן ומחורר והשוליים ירוקים.

רק הראשון, זה שכולו ירוק, ראוי באמת לאכילה. שני הסוגים האחרים, כבר יושבת בהם סועדת

מלפפון עם קנדידה ואחד בלי: אלכוהוליסטית מועדת
 חשובה שהגיעה לפנינו ועשתה עבודה: הפטרייה גב' קנדידה. גב' קנדידה – שם משפחתה אלביקנס – כמו פטריות שמר אחרות – היא אלכוהוליסטית מועדת. היא מוצצת את הסוכר המצוי במלפפון ומפיקה ממנו אלכוהול וגז ושמו דו-תחמוצת הפחמן. הגז הזה, באין לו מוצא אחר, מצטבר במלפפון  והוא הגורם לחורים במלפפון (כמו שאותו גז גורם ללחם אוורירי או לבועיות בשמפניה ובבירה). ואילו בשר המלפפון שממנו נמצץ כבר הסוכר ובתוכו השתכנה הפטרייה, הוא חסר טעם, חסר ריח, חסר ויטמינים,הוא עצי בהתחלה ואחר כך צמיג, ומקלקל בקלות טעם של כל סלט ואפילו להחמצה אינו שווה.

סלרי אמריקאי: וגם תות שדה וכרובית

עכשיו עונת האבטיחים. אבטיחים, כידוע, הם מלפפונים עם קליפה קשוחה ותוכן אדום ומתוק יותר. אם אתם רואים לפניכם אבטיח שכאשר פורסים אותו מבחינים על פניו בשכבה לבנה, ולפעמים גם בחורים גדולים, דעו לכם – הגברת קנדידה עושה את שלה. באבטיח המצולם כאן אפשר להבחין גם במוקד פטרייתי, איפה שהקנדידה כבר חיסלה, למעשה, את בשר האבטיח.

אותה פטריהכבר כילתה אצלנו את תות השדה, חלק ניכר מסלרי העלים (סלרי אמריקאי), היא שורצת על פני הכרוביות, ומפיקה את האלכוהול שלה מרוב הקישואים, הקולורבי והלפת הנמכרים בחנויות.

אבטיח נגוע: להסיר את הניילון ולהציץ

הסיבה להשתלטותה פשוטה: ירידה חדה בכושר החיסוני של הירקות בעשורים האחרונים, מאז השתלטות הרשתות על שוק המזון. הרשתות דורשות מהסחורה שהם מוכרים להיות בעלת חיי מדף ארוכים, קליפה מבריקה ומושכת ולעתים (כמו במקרה של
תות השדה) ריח עז ומפתה. וכאשר מהנדסי המזון עבדו על הפרמטרים האלה, ומכיוון שאין ניסים, נפגעו תכונות חשובות באמת של הירק והפרי, כמו למשל המתיקות והטעם ובטח המערכת החיסונית.

אז תעשו בשכל ותמנעו מעצמכם אכזבות אם תשברו מללפונים וגם קישואים לפני שאתם ממלאים סל. אם תציצו על פני האבטיח (ונא לא להתרגש מהטריק החדש – הסוחרים נוהגים למתוח על פני האבטיח הפרוס ניילון שקוף ולהצמיד אותו לשטח הפנים, כך שקשה להבחין בגב' קנדידה. הסירו את הניילון והציצו. ובכל מקרה אם רואים חורים – לא לקנות). וכמו כן יש להתבונן היטב בפני הכרובית וגם לנגוע. אם רואים שם משטחים לבנבנים מתפוררים – זו הפטריה. אם אין ברירה (לרוב אין. כבר הרבה זמן שלא
ראיתי כרובית שניצלה מהקנדידה) והבאתם כרובית נגועה הביתה – כדאי להסיר את פני השטח בסכין לפני השימוש.

מודעות פרסומת

From → טיפ, מטבח

התגובות סגורות.

%d בלוגרים אהבו את זה: